пʼятниця, 20 липня 2012 11:59

Азаров відчув "реальне покращення" на основних автомагістралях

Азаров відчув "реальне покращення" на основних автомагістралях
Микола Азаров просить допомоги в експертів, щоб зменшити аварійність на дорогах. Фото: sevnews.info

Прем'єр-міністр Микола Азаров висловив своє занепокоєння високою аварійністю на дорогах та останніми ДТП, які призвели до людських жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров розповів про ріст економіки

Ці проблеми голова Уряду обговорив з представниками громадських організацій у сфері безпеки дорожнього руху. Водночас, Азаров наголосив, що  влада за останні роки зробила багато для покращення доріг України, а, відповідно, і зниження аварійності.

"Робиться не мало. Будуються нові полотнища, підтримуються старі в нормальному стані. Достатньо сказати, що було виділено 4 мільярди гривень на місцеві дороги та 15 мільярдів гривень в цілому по країні на будівництво та ремонт наших магістралей. Зокрема, 3 тисячі кілометрів доріг за 1,5 роки було відремонтовано. Реальне покращення на основних магістралях є", - запевнив прем'єр-міністр.

Але тим не менше, за його словами, назвати задовільною ситуацію на дорогах не можна. Зокрема, він відзначив, що однією з проблем є постійне збільшення в Україні кількості автотранспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці подякували б, якщо гроші витратили не на Євро, а на ЖКГ - експерт

"У нас практично весь час іде приріст автомобільного транспорту. Звідси погіршення руху транспорту, затори на дорогах, а звідси і є аварійність. Як правило, якщо новий автомобіль - новий водій. А це людина з відсутністю стажу", - сказав він.

Азаров додав, що переважно збільшення кількості автомобілів є саме в великих містах, зокрема в Києві та Донецьку. Також прем'єр зазначив і постійне збільшення автобусних парків. Він закликав експертів винести свої пропозиції щодо того, як можна врегулювати ситуацію і зменшити кількість ДТП та смертних випадків на дорогах.

 

Зараз ви читаєте новину «Азаров відчув "реальне покращення" на основних автомагістралях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути