вівторок, 04 червня 2013 18:00

Азаров переконував школярів, що фізиками бути краще, ніж журналістами

Азаров переконував школярів, що фізиками бути краще, ніж журналістами
Азаров висловив учням свою нелюбов до журналістської професії. Фото: zn.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров стурбований тим, що серед школярів мало охочих вчитися на технічних фахівців, педагогів і лікарів.

Про це він сказав на зустрічі із представниками учнівського самоврядування.

Під час зустрічі Азаров порушив питання про можливість підготовки професійної орієнтації в школах і поцікавився у присутніх, які спеціальності користуються попитом в учнівському середовищі.

У відповідь на це представники учнівського самоврядування розповіли йому, що багато хто хоче бути журналістами, юристами, економістами, політологами й маркетологами.

"Що мене трохи, якщо прямо сказати, стурбувало. От дивіться, немає охочих бути вченими, фізиками, дослідниками, тобто людьми, які будуть відкривати для нашої країни нові обрії, це ж дуже цікаво. Не хочу нікого скривдити, але це набагато цікавіше, ніж, наприклад, на мій погляд, заняття журналістикою. Уявляєте, відкрити нову закономірність, нову можливість, вашим ім'ям будуть називати явища, закони", – заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова поменшало місця для журналістів

Також він поскаржився, що ніхто із присутніх не висловив бажання стати авіаконструктором, технологом, інженером.

"А давайте з вами скажемо відверто. Якщо всі будуть у нас журналістами, політологами, маркетологами, то хто буде працювати в сфері матеріального виробництва, у сфері науки? Навіть ніхто не сказав, що хоче бути педагогом, учителем, але ж у нас величезна потреба у вчителях, величезна потреба в лікарях, і я вже не кажу про технічні спеціальності", – наголосив Азаров.

"От оберемо неправильну професію й будемо шукати роботу. І не будемо знаходити цієї роботи, тому що немає такої потреби в такій кількості. Має бути абсолютно нормальне, грамотне співвідношення між журналістами, філософами, політологами і іншими спеціальностями", – заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров переконував школярів, що фізиками бути краще, ніж журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути