четвер, 11 липня 2013 12:33

Азаров обіцяє до 15 вересня подати проект бюджету на наступний рік

Азаров обіцяє до 15 вересня подати проект бюджету на наступний рік
Микола Азаров. Фото: www.telegraf.in.ua

Кабінет Міністрів своєчасно подасть на розгляд Верховної Ради проект Державного бюджету на 2014 рік.

Про це у четвер на засіданні уряду заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Визначальний напрямок роботи з депутатським корпусом - бюджетний процес. Він також відбувається без канікул... Наша принципова позиція полягає в тому, що попри всі складнощі, розгляд проекту бюджету на 2014 рік має початися у визначений законодавством термін", - зазначив прем'єр.

Він підкреслив, що ще навесні уряд схвалив основні напрями бюджетної політики на 2014 рік. За словами Азарова, цей документ уже опрацьований комітетами Верховної Ради, і 22 травня Комітет з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти проект постанови "Про основні напрями бюджетної політики на 2014 рік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров каже, що протиставляти МС і ЄС не можна, потрібно шукати альтернативу

У соціальній сфері бюджетна політика 2014 року забезпечуватиме виконання соціальних ініціатив Президента, зазначив Азаров, зокрема щодо подальшого економічно обгрунтованого підвищення мінімальної заробітної плати та посадового окладу тарифної ставки працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.

Окрім того, буде забезпечено встановлення розміру прожиткового мінімуму та соціальних гарантій.

"Доручаю Міністерству фінансів разом з усіма розпорядниками бюджетних коштів з регіонами, комітетами і фракціями Верховної Ради максимально відпрацювати і узгодити проект бюджету до внесення на розгляд парламенту", - зазначив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров переконаний, що до жовтня Рада ухвалить євроінтеграційні закони

Прем'єр-міністр наголосив, що під час підготовки проекту Держбюджету на 2014 рік необхідно також вирішити завдання Президента щодо зміщення акценту бюджетної політики на регіони та забезпечити збільшення питомої ваги видатків місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни. Для цього, за його словами, необхідно провести консультації зі всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Кабінет Міністрів відповідно до законодавства щороку подає до Верховної Ради проект закону про Державний бюджет України на наступний рік не пізніше 15 вересня поточного року. Разом із проектом закону подається доповідь про хід виконання Держаного бюджету поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Азаров обіцяє до 15 вересня подати проект бюджету на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути