пʼятниця, 29 червня 2012 11:22

Азаров напружено слухав Медведєва, а Міллер розтоптав "газову" мрію Бойка
10

Заклавши руку в кишеню, Віктор Пінчук прямує до свого місця за столом переговорів
Фото: Фото: Сергій Старостенко
Петро Порошенко, як завжди, зі стосом документів
Юрій Бойко заявляв про домовленість щодо газу на 2013 рік. Олексій Міллер це заперечив.
Борис Колесніков та Петро Порошенко про щось розмовляють, Юрій Бойко призадумався.
Валерію Хорошковському та Раїсі Богатирьовій приписують надмірну увагу до зовнішності

У середу, 27 червня, відбулося засідання комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії на чолі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.

Після привітання Азарова і Медведєва члени делегації пішли в зал засідань.

Там російський прем'єр заявив, що Росія виступає за швидку ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі з СНД. За його словами, це засідання комісії має сприяти підготовці проведення міждержавної комісії, яка відбудеться за участю України та Росії. У підсумку Медведєв домовився з Азаровим про більш часті зустрічі у рамках комісії з економічного співробітництва.

Говорили і про кризу. Так, Медведєв висловив думку, що простого економічного майбутнього в умовах фінансової кризи зараз немає, тому ймовірно доведеться приймати жорсткі економічні рішення.

Після цього Азаров запевнив, що український уряд налаштований на подальшу інтенсифікацію торгово-економічного співробітництва з Росією. За його словами, товарообіг України з Росією в I кварталі 2012 року зріс більш ніж на 8%.

Не порадував Україну глава правління "Газпрому" Олексій Міллер, заявивши, що на сьогоднішній день не йдеться про зниження обсягів поставок російського газу в Україну. Хоча раніше в той же день міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що "Газпром" і "Нафтогаз України" домовилися про закупівлі російського газу на 2013 рік в обсязі 27 млрд куб. м.

Міністр економічного розвитку Петро Порошенко був налаштований оптимістично. Він заявив, що продукція українського вітчизняного виробника буде мати прямий вихід на ринок Російської Федерації.

Підсумком дня стала зустріч президента Віктора Януковича з Медведєвим. Глава Української держави заявив, що Україні і Росії потрібно координувати зусилля для мінімізації можливих проблем в економіках обох країн.

Зараз ви читаєте новину «Азаров напружено слухав Медведєва, а Міллер розтоптав "газову" мрію Бойка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути