четвер, 22 серпня 2013 12:12

Азаров думає, що пора українізувати школи в Росії

Азаров думає, що пора українізувати школи в Росії
Микола Азаров. Фото: osvita.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров розраховує на відкриття в Росії російсько-українських шкіл, які працюватимуть за українським освітнім принципом.

Про це він сказав журналістам після відвідування в Києві нової україно-російської гуманітарної гімназії.

"Я думаю, що з'явиться і в Росії російсько-українська школа, побудована за нашими принципами. І ось цей перший крок з точки зору зміцнення спільності освітнього процесу буде продовжений і на території Росії", - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Громовідвід" Азаров не виконує свої функції — політолог

На думку Азарова,  київській владі слід почати домовлятися, зокрема, з московською владою про реалізацію подібного проекту, наприклад, в Москві.

"Ця школа побудована за досить новим для нас принципам. Вперше передбачається навчання за спільними україно-російським навчальним програмам. Я розглядаю це, як дуже серйозний, може навіть, символічний жест для зміцнення україно-російських взаємин", - додав прем'єр-міністр .

Він зазначив, що навчання в новій гімназії - платне. Але, на його думку, тут може бути застосований диференційований підхід, який би міг дозволити талановитим і обдарованим дітям із малозабезпечених сімей мати можливість для навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азаров своїми заявами підіграє Росії. Це клініка" - Москаль

Україно-російська гуманітарна гімназія була заснована згідно з міжнародним Меморандумом між міністерствами освіти України і Росії і за участю "Промінвестбанку" і його головного акціонера - держкорпорації "Зовнішекономбанк" (Росія).

Цього року в цій гімназії буде здійснено набір учнів з 1 по 7 клас.

Зараз ви читаєте новину «Азаров думає, що пора українізувати школи в Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути