субота, 11 липня 2015 14:19

Аваков вимагає розслідувати "хуліганку" нардепа Капліна в Полтаві

Аваков вимагає розслідувати "хуліганку" нардепа Капліна в Полтаві
Утікаючи мер Полтави збив трьох людей

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вимагає розслідування ситуації, що трапилася вчора у Полтаві.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Аваков зазначив, що провокатором подій став, окрім всього нардеп Сергій Каплін.

"У Полтавській міській раді відбулося НП - нардеп Сергій Каплін спровокував масову бійку, внаслідок чого мер Полтави О.Мамай, тікаючи від натовпу, скоїв наїзд на депутата міськради О.Шамоту. Те, що відбулося в Полтаві, - соромно і неприпустимо. Якщо це стане прецедентом для інших населених пунктів, ми можемо отримати не місцеві вибори, а криваві розбірки хамів", - написав він.

Аваков зазначив, що активність Капліна в Полтаві - "це не просто передвиборчий піар, це відчуття безкарності войовничого хама, яку він має, завдяки депутатської недоторканності".

"ДТП за участю Мамая вимагає розслідування, так само як розслідування вимагає і бійка в міськраді. Оскільки те, що сталося, дестабілізує не тільки роботу міської влади у Полтаві, а й ситуацію в усій області. Зі свого боку МВС зробить все, що потрібно за законом, але дії депутата Верховної Ради С.Капліна повинна розслідувати і Генпрокуратура. Можливо тоді депутати побачать і подання на зняття недоторканності і з Капліна по несподіваною, гідною хама, "дрібною" статті "хуліганка", - додав міністр.

"Якщо чесно, і Мамай, і Каплін особи за свою одіозність - одного ранжиру. Тому для мене "бійка в Полтаві" - це не стільки змагання між популістами і бюрократами, скільки стидоба і пряма аналогія застарілого конфлікту між блакитними і повіями за право стояти на окружній дорозі..", - висловився Аваков.

Нагадаємо, вчора під час акції у Полтаві міський голова Олександр Мамай намагався виїхати із внутрішнього двору міськради. Каплін намагався витягти Мамая з машини. Паралельно люди загороджували собою виїзд з двору.

Дехто стрибав на капот автівки. Мамай пересів на водійське крісло та почав кружляти двором. По дорозі збив трьох людей. Серед них депутат міськради Олександр Шамота. Він впав на асфальт та пошкодив ліву руку, була вся у крові.

Зараз ви читаєте новину «Аваков вимагає розслідувати "хуліганку" нардепа Капліна в Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути