четвер, 20 жовтня 2016 13:34

Арсеній Яценюк вимагає від президента ухвалити справедливе рішення щодо спецконфіскації

Арсеній Яценюк вимагає від президента ухвалити справедливе рішення щодо спецконфіскації

"Необхідно, щоб президент в найкоротші терміни не просто дав вказівку своїй фракції, а зустрівся з фракцією, і український парламент нарешті прийняв законне і справедливе рішення, що дає можливість конфіскувати 1,5 мільярда доларів режиму Януковича", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк журналістам у Верховній Раді у середу, 20 жовтня, після того, як парламент вкотре не вніс до порядку денного законопроект про повернення вкрадених активів.

Арсеній Яценюк нагадав, що президент України підтримав двічі публічно позицію щодо необхідності ухвалення даного законопроекту: "Мене турбує поведінка фракції "Блок Петра Порошенка", коли президент звертається до своєї фракції, а фракція дає тільки половину голосів за ухвалення закону про встановлення справедливості і конфіскації активів колишнього режиму. Це непристойно".

"У мене є припущення, чому даний законопроект не голосується. Чим довше не голосується цей закон, тим більше шанси того, що за сценою проходять переговори, і колишні представники режиму переоформлюють ці кошти з одних офшорних компаній на інші. З тією метою, щоб потім, через рішення чи українських, чи міжнародних судів вивести ці кошти за кордон, і український народ не повернув гроші, які були викрадені з Державного бюджету", - наголосив він.

Закон про спецконфіскацію, наголосив він, дає можливість конфіскувати арештовані урядом Арсенія Яценюка кошти, що були вкрадені з Державного бюджету України режимом Януковича та виведені на 42 офшорні компанії, "які не мають власників, окрім людей, наближених до Віктора Януковича": "Ці кошти зараз перебувають у Державному Ощадному банку у вигляді грошових коштів та державних цінних паперів. Відповідно до рішення суду і рішення попереднього уряду вони арештовані. І вони повинні бути звернені до доходів Державного бюджету".

Арсеній Яценюк наголосив, що фракція "Народний фронт" пропонує 50% з цієї суми направити на національну безпеку і оборону: "Це Міністерство оборони, Національна гвардія - безпосередньо для українських вояків".

50% цих коштів фракція пропонує направити на соціальну допомогу для 9 мільйонів громадян України: "6 мільйонів пенсіонерів, які отримають разову фінансову виплату у розмірі 1130 гривень. І 3 мільйони бюджетників - це вчителі, лікарі, які отримають так само разову виплату у розмірі 1400 гривень".

"Тому питання номер один – це невідкладне голосування за закон, який дає можливість конфіскувати 1,5 мільярда доларів і відправити їх безпосередньо до доходів Державного бюджету. Цей закон дасть можливість і надалі конфісковувати кошти, які були так само вкрадені через корупційні діяння попереднім режимом", - зазначив лідер "Народного фронту".

"Це питання політичного авторитету і коаліції, і в цілому української влади. І це питання виживання країни на 2017 рік", - наголосив Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Арсеній Яценюк вимагає від президента ухвалити справедливе рішення щодо спецконфіскації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути