Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2016 11:28

Ярош зробив різку заяву щодо Мінська

Ярош зробив різку заяву щодо Мінська
Фото: radiosvoboda

Народний депутат і лідер руху ДІЯ Дмитро Ярош закликав виходити з Мінського процесу.

Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті "Сектор правди".

"Хай під час Мінську-1 ми були слабкими, але ж зараз наша армія та інші структури, пов'язані з обороною держави, реорганізувалися, зміцніли і стали сильними. Тож нам більше немає сенсу підтримувати шкідливий для державних інтересів формат переговорного процесу.

Враховуючи вищесказане, ми наполягаємо на виході з формату Мінських переговорів і початку якісно нової міжнародної співпраці щодо спільної оборони від країни-агресора, залучивши до цього процесу Польщу, країни Балтії, Румунію, Туреччину", - йдеться в повідомленні.

Більше того, переговори з, так званими, ДНР та ЛНР порушують фундаментальні принципи світової спільноти - не вести перемовин із терористами. Тому ніхто не має права вимагати цього від України.

Ярош підкреслив, що жодна держава не в змозі провести вибори на окупованих ворогом територіях. До того ж, жителі окупованих територій досі отримують інформацію із російських пропагандистських ЗМІ.

"Вибори на окупованих територіях і "особливий статус" означали б, що Україна отримає у своєму складі території, де-факто контрольовані Росією за допомогою місцевих антидержавних сил, і змушена буде за їхньою вимогою проводити проросійську політику", - додав лідер руху ДІЯ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Мінському процесі можна ставити хрест" - Рибачук

Як відомо, низка західних політиків вимагають від України провести вибори на Донбасі. Зокрема, голова німецького уряду Ангела Меркель закликала невідкладно активізувати роботу з підготовки проведення виборів.

Зараз ви читаєте новину «Ярош зробив різку заяву щодо Мінська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути