вівторок, 22 березня 2016 18:56

Яресько заявила про готовність стати прем'єр-міністром

Яресько заявила про готовність стати прем'єр-міністром
Фото: rian.com.ua

Міністр фінансів Наталія Яресько готова стати прем'єр-міністром і створити технократичний уряд.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як зазначає Яресько, впоратися з нинішньою політичною кризою в Україні "може лише технократичний уряд - тобто команда "нічиїх" людей, які не мають політичного минулого, не підпорядковуються жодному з олігархів чи "друзів" політиків і не мають політичних амбіцій на майбутнє".

"Я готова зібрати таку команду, яка прямо зараз здатна працювати на інтерес усієї країни, усіх її громадян. А не окремих політичних чи бізнес-груп", - заявила вона.

На думку Яресько, міністри технократичного уряду повинні відповідати п'яти основним умовам. Служити народу, а не собі. Мати бездоганну репутацію. Не терпіти корупцію та політичне втручання в органи державної влади. Не перейматися участю у виборах чи політичною кар'єрою. Вірити, що Україна може стати успішною лише завдяки демократичним та економічним свободам. Зокрема завдяки угоді з ЄС та програмі МВФ; Мати відповідний антикризовий досвід.

"Сьогодні світ дивиться на Україну з певною недовірою. Ставлячи під сумнів нашу спроможність побороти хворобу корупції і створити здорову основу для гідного майбутнього мільйонів українців. Кожен день чесного урядування – це можливість довести, що національні інтереси важливіші за політичний тиск чи бізнес-зв'язки. Це можливість почати процес відновлення довіри людей до уряду", - написала вона.

Яресько додала, що ніколи не прагнула високих посад і не має жодних планів чи бажання будувати політичну кар'єру в майбутньому.

"Моє єдине прагнення – провести в Україні реформи, що забезпечать економічне зростання, розвиток демократичного суспільства та підвищення добробуту кожного українця", – стверджує вона.

Нагадаємо, декілька днів тому Яресько заявила, що поки не збирається йти зі своєї посади.

Зараз ви читаєте новину «Яресько заявила про готовність стати прем'єр-міністром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути