середа, 26 листопада 2014 00:55

Японія надасть Україні 6 млн. доларів на соціальні програми

Японія надасть Україні 6 млн. доларів на соціальні програми
zn.ua

Японія виділила Україні 6 мільйонів доларів США фінансової допомоги. Про це у вівторок в Дніпропетровську заявив надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Сігекі Сумі, передає "Укрінформ".

"Ще в березні цього року Японія пообіцяла надати Україні допомогу в розмірі 1,5 мільярда доларів. Два тижні тому також був підписаний Меморандум про порозуміння з віце-прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Меморандум передбачає фінансування 6 мільйонів доларів", - зазначив Сумі.

За його словами, ці гроші підуть на реабілітацію в галузі базових соціальних програм у регіонах, які близькі до територій, де йдуть бої. Велика частина коштів передбачена на реабілітацію будинків для сиріт, шкіл і на реалізацію медичних програм.

Окрім того, за словами посла, Японія розглядає питання про фінансування 6 грантових проектів, які будуть реалізуватися на Дніпропетровщині, вартість кожного - близько 100 тисяч доларів США.

"Нове сучасне обладнання у рамках грантової програми отримають Дніпропетровська міська клінічна лікарня №4, обласна клінічна лікарня імені Іллі Мечникова, Межівська та Покровська районні лікарні", - розповів Сумі.

Він також заявив, що для Японії дуже важливою є територіальна цілісність та економічна стабільність України і наголосив, що російська інтервенція в східній нашої країни має бути зупинена.

Зараз ви читаєте новину «Японія надасть Україні 6 млн. доларів на соціальні програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути