вівторок, 23 серпня 2011 16:29

Януковичу не терпиться оновити Конституцію

Януковичу не терпиться оновити Конституцію

Президент Віктор Янукович у своїй промові на початку заходів, присвячених 20-річчю Незалежності України, пообіцяв найближчим часом внести зміни до Конституції України, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"За 20 років Україна, як держава, динамічно розвивалась. Те, що такий розвиток на певних етапах потребує перегляду Основного Закону, є цілком природно. Конституційна реформа в Україні стартувала. Мною підтримана ініціатива щодо створення асамблеї для підготовки змін до Конституції. Це знайшло підтримку у Венеціанській комісії", - зазначив Янукович.

За його словами, метою оновлення Основного Закону є утвердження якісно нової демократичної моделі європейського зразка, яка має забезпечити принципи дотримання прав людини та верховенства права.

"Україна потребує змін, і штучно затягувати процес оновлення Конституції неприпустимо", - зауважив глава держави.

Також президент відзначив, що короткострокова мета цих змін - це проведення парламентських виборів на новій основі.

"Це проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року на новій нормативній основі, що виправляє вади чинної пропорційної моделі парламентських виборів та дозволяє врахувати рекомендації ОБСЄ та Венеціанської комісії. Стратегічно наше виборче законодавство має стимулювати розвиток парламентаризму в Україні, партійної системи та місцевого самоврядування", - підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу не терпиться оновити Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути