субота, 08 грудня 2012 18:13

Януковича відверто "зливають" — Рибачук

Януковича відверто "зливають" — Рибачук
Олег Рибачук. Фото: gazeta.ua

Українська влада — банкрут. Розікрали країну і не можуть залучити гроші ні всередині України, ні на зовнішніх ринках.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів колишній глава Секретаріату президента Олег Рибачук.

"А бути при владі, за все це відповідати і не мати грошей — не знаю, як тут діяти. Часто чую: "З Януковичем так не можна розмовляти". Та з ним можна розмовляти як завгодно, бо йому катастрофічно треба гроші. Рухатиметься в бік Митного Союзу і Росії, то кожна копієчка коштуватиме суверенітету економічного, а потім і політичного. Тому в нього є одна надія — на співпрацю з Міжнародним валютним фондом, який дає сигнал інвесторам", - сказав Рибачук.

За його словами, у влади є ще одна проблема - прикриваючись Януковичем, олігархічні клани ведуть свою боротьбу

"Візьміть недавнє протистояння після виборів в округах. За кожним фактом ховалися якісь сили. Кажуть, у Києві йшла боротьба між групами Андрія Клюєва та Сергія Льовочкіна. Їм зручно мати Януковича відповідальним за все. Але вже скоро доля президента цікавитиме тільки його самого. Його відверто "зливають", відмежовуються від нього. Біля Януковича залишиться тільки "сім'я" — найближчі. А коли диктатор звертається до "сім'ї", це означає, що його гибель — не за горами", - додав політик.

Він вважає, що Янукович не може опертися на олігархічні групи, бо став для них загрозою.

"Янукович вдерся на їхню територію — зробив свою сім'ю олігархічною. Кучма стравлював клани, наближував їх, віддаляв. А зараз старший син президента ставить своїх людей на ключові посади в державі", - зазначив він.

На думку Рибачука, в Україні - тенденція до монополізації.

"Один клан контролює одну галузь. І це означає, що не працюють ринкові механізми. В умовах кризи — це критично. Крім того, в нормальних країнах розрив між статками найбагатших і найбідніших — у межах 10 разів. В Україні — в десятки разів. До нас і далі продовжують лізти в кишені. Податкова наступного року добереться до кожного — усім треба буде заповнювати декларації. Ця система дозволяє мати інформацію на всіх, але своїх не чіпати. А якщо пішов у політику і почав щось говорити — до тебе доберуться. Звідси й біометричні паспорти — щоб тримати під контролем більшу частину населення. Ця модель передбачає диктатуру. Але за нинішніх умов вона неможлива. Українці не дозволять. Із 2004 року суспільство змінилося. Та й ні міліція, ні армія не підуть проти людей", - наголосив Рибачук.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Януковича відверто "зливають" — Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

132

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути