неділя, 21 квітня 2013 08:13

Януковича ніщо не врятує, якщо всі опозиційні лідери узгодять єдиного кандидата – нардеп

Януковича ніщо не врятує, якщо всі опозиційні лідери узгодять єдиного кандидата – нардеп
За словами нардепа, на розстановку сил в українському політикумі вплине, коли і за яких умов вийде на волю Тимошенко. Фото: ipress.ua

Якщо всі опозиційні лідери, а саме Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко, дійдуть спільної згоди щодо єдиного кандидата у президенти, то у Віктора Януковича не буде жодних шансів повторно стати главою держави.

Так вважає народний депутат від партії "Батьківщина" Олександр Бригинець, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

За словами нардепа, те, що фактор екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка зараз може або заважати одним політикам, або допомагати, у залежності від того, які для себе рішення прийме Луценко – це очевидно.

"Я думаю, що якщо Луценко активно співпрацюватиме з одним із трьох кандидатів у президенти від опозиції, це може суттєво змінити його рейтинг, – говорить Бригинець. – Хоча тут невідомо, кого більше, а кого менше. Умовно кажучи, якби у нас була посада віце-президента і ми виміряли варіанти пар по соціології, то тоді могли б побачити, кому Луценко додасть рейтингу, а кому – ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Луценко підтримає на виборах Тягнибока, це може понизити рейтинг "свободівцю" - Бригинець

Опозиціонер наголосив, що не слід також забувати про екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, від позиції якої ще дуже багато чого залежить в українському політикумі.

"Ми всі говоримо сьогодні про можливі рейтинги і варіації опозиційних лідерів, не знаючи, коли і за яких умов вийде на волю Юлія Тимошенко, і яка буде її позиція. Тимошенко на сьогодні не визначилася, тобто не видно її позиції, яку б вона публічно висловлювала. Останнім часом вона почала публічно декларувати певні істини частіше, ніж це було раніше", – підкреслив депутат.

Він також додав, що вирішальним на виборах у 2015 році буде те, чи домовляться усі разом опозиціонери щодо єдиного кандидата у президенти.

"Треба ще не забувати, що існує дуже потужний і суттєвий фактор Тимошенко. І як будуть ці всі прямі і непрямі фактори між собою поєднуватися, сказати важко. Звичайно, якщо Тимошенко зробить ставку на одного кандидата, а, скажімо, Луценко на іншого, то це буде одне. Але якщо буде знайдений якийсь консенсус між усіма, то тоді, звичайно, Януковича не врятує ніщо", – резюмував Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «Януковича ніщо не врятує, якщо всі опозиційні лідери узгодять єдиного кандидата – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути