пʼятниця, 24 серпня 2012 07:46

"Януковича не обходить, чому висихають джерела надходження до столичного бюджету"

"Януковича не обходить, чому висихають джерела надходження до столичного бюджету"
Дуже прикро, що глава держави не відвідує культурних подій, вважає Костянтин Матвієнко Фото: glavcom.ua

Найбільшою увагою президента Януковича користується Крим. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив експерт корпорації "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Це природно, бо в нього там – резиденція. Але ситуація з економікою, міжнаціональними відносинами, соціальним сервісом на півострові залишається складною. Те саме можна говорити про інші регіони", - зауважив він.

За два з половиною роки президентства Віктор Янукович мав 56 зарубіжних поїздок, по Україні 79. За кордоном провів близько 100 днів, у країні за межами столиці – 138.

На Вінниччині й у Тернопільській області Віктор Янукович не був жодного разу, на Донеччині – 12 разів, на Київщині та в Криму – по 14.

До Польщі український президент навідувався у сім разів частіше, ніж, наприклад, на Хмельниччину чи Херсонщину. А в Луганській області провів стільки ж часу, як у Швейцарії.

"Президент найбільше часу проводить у Києві, однак і тут є проблеми. Нещодавно голова столичної держадміністрації Олександр Попов заявив, що київський бюджет недовиконується на 30 відсотків. Це свідчить про повну неспроможність адміністративної машини міста до фінансового планування. І президента не обходить, чому висихають джерела надходження до столичного бюджету", - підкреслив Матвієнко.

Експерт наголосив, що бюджетні кошти переправляються на підтримку певних регіонів Сходу.

"У Донецьку ремонтують дороги, особливо ті, що ближче до маєтку президента. Але це не є системною політикою, це просто точкова підтримка", - зазначив він.

"Дуже прикро, що глава держави не відвідує культурних подій. Його попередник Віктор Ющенко багато уваги приділяв гуманітарному розвитку, приїздив, наприклад, на Львівський книжковий форум. Януковича не бачили ні на Одеському кінофестивалі, ні на культурних заходах у Києві, ні в театрі. Очевидно, він вважає, що підтримка високого мистецтва не є його обов'язком. Відповідно, нічого не робить для просування українства в світі", - підкреслив Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович нагадує Кучму другого терміну - Гарань

За його словами, президент не пробував у регіонах розмовляти з молоддю, громадськими діячами.

"Окрім, хіба що, нікчемної зустрічі з інтелігенцією в Криму щодо мовного закону. Янукович часом спілкується з представниками церков. Але цього замало, враховуючи суспільно-політичний накал у країні", - наголосив експерт.

Про те чому у президента такі пріоритети і які це дає результати читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Януковича не обходить, чому висихають джерела надходження до столичного бюджету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути