середа, 03 лютого 2010 08:49

Янукович звинуватив Тимошенко у неготовності до повені

Янукович звинуватив Тимошенко у неготовності до повені
Уряд Юлії Тимошенко несе повну відповідальність за зрив антипаводкових заходів.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович, повідомляє прес-служба регіоналів.

"Екологи та вчені попереджають, що навесні 2010 року через снігові запаси, які вже перевищили норму, очікується одна з найсильніших за останні 10 років повень в західних регіонах країни", - зазначив він.

"Ситуація набуває вкрай небезпечного характеру через те, що в районі міста Калуш Івано-Франківської області через грубі порушення норм екології навколо сольових рудників сталося засолювання підземних вод", - заявив лідер регіоналів.

Янукович підкреслив, що "дамби, побудовані для запобігання потраплянню цих вод в річку Дністер, вкрай слабкі".

"У випадку потужного паводку існує загроза прориву дамби і сходу забруднених вод у Дністер, що загрожує хімічним зараженням району, де проживає більше 10 мільйонів осіб", - цитує політика прес-служба партії.

"У цей час Кабмін всі ресурси кинув на проведення президентської кампанії Юлії Тимошенко. На відміну від Польщі та Росії в країні до цих пір не створена урядова комісія з протидії повені", - заявив він.

"У цій ситуації набагато більшою небезпекою для країни є не стихія, а неготовність влади швидко зреагувати на небезпеку, що загрожує країні катастрофою", - вважає Янукович.

За його словами, "в ситуації, що склалася, необхідно створити державну комісію для координації дій всіх органів влади в центрі і на місцях".

"Для того, щоб біда не застала владу зненацька, слід підготувати й узгодити пакет необхідних документів, що уповноважують комісію на координацію всіх необхідних дій", - заявив лідер Партії регіонів.

"Кабмін зобов"язаний запобігти майбутній катастрофі, а не приховувати потім авральними діями свої помилки і прорахунки", - підкреслив Янукович.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович звинуватив Тимошенко у неготовності до повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути