пʼятниця, 27 грудня 2013 17:46

Янукович збільшив держборг

Янукович збільшив держборг
Віктор Янукович Фото: infosmi.net

Президент Віктор Янукович підписав зміни до закону про державний бюджет, що дасть змогу випустити державні облігації зовнішньої позики в обсязі $3 млрд.

Законом пропонується збільшити державні запозичення на 19,3 млрд грн з відповідним збільшенням дефіциту державного бюджету і граничного обсягу державного боргу на 2013 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відповідає за кредит всім своїм надбанням - Медведєв

Як відомо, під час ухвалення Верховною Радою 19 грудня цього закону голова Комітету ВР з питань бюджету Євген Геллер зазначив, що цей закон необхідний для забезпечення випуску ОВДП.

Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада прийняла низку законів, зокрема закон, що збільшує розмір державного боргу на 19,4 мільярда гривень.

Як відомо, у жовтні прямий зовнішній борг збільшився на 0,08 %, або на 0,021 млрд доларів, склавши на 31 жовтня 26,307 млрд доларів (проти 26,286 млрд доларів станом на 30 вересня).

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує, що сукупний державний борг України до кінця 2013 року перевищить 40%, а за підсумками наступного року може досягти приблизно 48%.

Зараз ви читаєте новину «Янукович збільшив держборг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути