понеділок, 04 листопада 2013 20:22

Янукович всіма засобами хоче довести ЄС, що Тимошенко злочинець - політолог

Янукович всіма засобами хоче довести ЄС, що Тимошенко злочинець - політолог
Віктор Янукович. Фото: news.liga.net

У США та Швейцарії сьогодні розпочато судовий процес у справі про розкрадання $200 мільйонів. Серед головних фігурантів справи є екс-прем'єр Юлія Тимошенко. Нардеп-"регіонал" Володимир Олійник пізніше зробив заяву про те, що "Тимошенко не можна відпускати до її грошей за кордон", цим самим вказавши, що це може стати ще одним аргументом, чому влада не може звільнити Тимошенко.

Політолог Михайло Басараб вважає, що вчиняючи подібним чином влада мислить "примітивно".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Нинішня влада намагається за будь-яку ціну довести європейським політикам, що Тимошенко злочинець і має сидіти за ґратами. Таким чином влада виказує свою неготовність йти на компроміс з ЄС. Цей випадок лише ускладнить комунікації Януковича з європейськими політиками, адже у такий спосіб він демонструє свою негнучкість, навіть твердолобість", - сказав він.

На думку Басараба "Європейські політики давно дали зрозуміти українським можновладцям, що які б аргументи причетності Тимошенко до якихось злочинів не висувалися, все одно зрозуміло - Україна держава політичних маніпуляцій".

Влада намагатиметься спихнути провал асоціації на Тимошенко — політолог

"А відтак європолітики мають всі підстави вважати, що процес Тимошенко є політично вмотивованим переслідуванням. Жодні "хитрі" позивання до західних судів Януковичу не допоможуть, оскільки угоду про асоціацію підписуватимуть не західні судді, а політики", - зауважив експерт.

Він додав, що європейці всіляко натякають Януковичу про те, що він опинився у "делікатній ситуації" і є "високі ризики непідписання угоди про асоціацію".

"Після цього він залишиться сам на сам з дуже великими внутрішніми проблемами та непрогнозованим Кремлем. Путін надового запам'ятає останні українсько-російські метаморфози. Він не змарнує нагоди поставити Януковича на місце", - сказав Басараб.

Юрист назвала спекуляціями і піаром заяви про нову "швейцарську" справу проти Тимошенко

"Але Януковича, немов дитя, намагається заплющити очі і сказати -- ось вам ще один доказ кримінальних злочинів Юлії Тимошенко. Невже він не розуміє, що ці аргументи не діятимуть на Європу? Європейці вже давно зробили для себе висновки. Вони не змінять думки. Навпаки такі вибрики Януковича напередодні Вільнюсу, будуть лише дратувати європейців. Колись у них врешті-решт увірветься терпець і почнеться спілкування зовсім іншою мовою", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович всіма засобами хоче довести ЄС, що Тимошенко злочинець - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

195

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути