четвер, 12 грудня 2013 16:39

Янукович відтягуватиме круглий стіл — Цибулько

Янукович відтягуватиме круглий стіл — Цибулько
Володимир Цибулько. Фото: dusia.telekritika.ua

Політолог Володимир Цибулько вважає, що президент Віктор Янукович буде продовжувати тримати паузу попри те, що запропонував сісти за стіл переговорів.

Про це експерт розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Янукович буде грати на нервах. Він буде максимально відтягувати будь-яке рішення. Як варіант будуть пропонуватися багато сценаріїв. Причому більшість з них, які буде пропонувати влада, спочатку будуть такими, що опозиція їх відкидатиме. Тобто гра буде побудована на намацуванні точок компромісу. Один з варіантів такого намацування — це пропозиція провести закрите засідання Верховної Ради. Гра команди Януковича буде зводитись до того, щоб його піднести над конфліктом", - розповів Цибулько.

Політолог радить опозиції запропонувати суспільству чітку систему бачення країни після євромайдану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція підтримала єдиних кандидатів на довиборах до парламенту

"З боку опозиції досі не пролунало жодних концептуальних начерків. Дивлячись на це влада витримує максимальну паузу. Влада в даній ситуації боронить свої позиції, вона сама на здачу своїх позицій не піде. Але якщо концептуальні засади постмайданої України будуть цікаві владі, то вона почне пропонувати в рамках цієї концепції свої якісь елементи. Але виглядає так, що жодна з сторін на концептуальному рівні не готова пропонувати суспільству ніякого бачення постмайданої країни", - зауважив він.

Політолог зазначив, що суспільство очікує системних рішень.

"Опозиції необхідно хоча б назвати основні параметри змін до Конституції. Якою вони бачать республіку — парламентську чи парламентсько-президентську, президентсько-парламентську", - додав він.

Нагадаємо, що керівник парламентського комітету з питань регламенту Володимир Макеєнко запропонував провести закрите засідання парламенту для врегулювання ситуації в країні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відтягуватиме круглий стіл — Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути