четвер, 12 грудня 2013 16:09

"Викладачка розплакалась на парі" - студентка розповіла про репресії через Майдан

"Викладачка розплакалась на парі" - студентка розповіла про репресії через Майдан
Фото: versii.if.ua

Викладачам Національного педагогічного університету імені Драгоманова погрожують звільненням через те, що вони ходять на Майдан. Про це Gazeta.ua на умовах анонімності розповіла одна зі студенток вишу.

"Я дізналася з уст викладача, що тим, хто ходять на Майдан, погрожують звільненням. Дуже контролюють не студентів, а саме викладачів. Вчителька навіть розплакалась сьогодні на парі і почала розказувати. Каже, що є такі, які не бояться сказати, що їм все одно, і йдуть", - каже студентка.

Водночас, один із викладачів університету Антон Дробович, читає лекції із філософії та міфології, розповів, що не помічав тиску на колег. За його словами, загалом керівництво вишу займає нейтральну позицію щодо подій на Євромайдані - не забороняє, але й не агітує ходити на протести.

"Колектив налаштований позитивно і я неодноразово чув, як викладачі кажуть студентам - ви або на парах, або на Майдані. Інших поважних причин не бути на парах нема. Натомість, є випадки, коли студенти, прикриваючись тим, що інші на Майдані, сидять в гуртожитках. Звичайно, я чув від студентів, що їх почали перевіряти у гуртожитках, чи є вони там. Але, я думаю, що це пов'язано якраз із тим, щоб відловлювати тих, які і не туди, і не сюди - десь сплять чи гуляють. В основному студентська спільнота сприймає Євромайдан позитивно", - розповів Антон Дробович.

"Я не можу сказати за всіх, звісно, бо працюю на двох факультетах - в Інституті філософської освіти та науки і Інституті корекційної педагогіки та психології. Можу бачити там ситуацію", - додає він. За словами викладача, університет Драгоманова налічує 20 інститутів.

Зараз ви читаєте новину «"Викладачка розплакалась на парі" - студентка розповіла про репресії через Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути