середа, 27 листопада 2013 10:26

Янукович весь час знаходиться на роздоріжжі - політолог

Янукович весь час знаходиться на роздоріжжі - політолог
Віктор Янукович. Фото: forbes.ua

Президент Віктор Янукович має у Вільнюсі підписати угоду про асоціацію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Без цього у Януковича настануть ще гірші часи, тому він не має особливого вибори. Не скористатися цим означає упустити життєвий шанс. Як правило, інтуїція Януковича на такі подарунки долі добре працює. Якщо почне поводитися алогічно, то відійде з політики. Інакше інерція європейсько-української маси його змете.  Вчора у виступі президента проскакували сподівання та відчуття, що Європа починає йти на певний компроміс. Про таке свідчить заява Кваснєвського про те, що ЄС треба подумати про механізми підтримки української економіки на перехідний період. Це досить обнадійливо", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайданці мають намір зробити живий ланцюг від Майдану до Європи

"Зараз його вагання пов'язані із спробою дати сигнал суспільству: я готовий виконати вашу волю, але ви маєте зрозуміти, що доведеться пережити нелегкі часи. Для Януковича дуже важливо показати, що він підписав угоду з волі людей. В разі серйозних економічних катаклізмів вони мають зосередитися, шукати не того, хто винен, а консолідований спосіб подолання проблем. Повинна бути раціональна поведінка всіх гілок влади, а народ має усвідомлювати: ми платимо за наш цивілізаційний вибір. Президент намагається підготувати суспільство до можливих жорстких дій Росії у разі підписання угоди. Тоді доведеться затягнути паски", - зауважив він.

За словами політолога, Янукович боїться у виборчий рік ще більше обвалити економіку, не виконувати соціальні зобов'язання держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович "поаплодував" мирним акціям протесту проти призупинення євроінтеграції

"Тому він весь час знаходиться на роздоріжжі. Це тяжке прийняття рішення пов'язано із тим, що потім буде дуже легко покласти всю відповідальність на нього. Але коли люди на вулицях, є можливість сформувати консолідовану позицію колективної відповідальності за долю держави. В перспективі для нього це має відкрити багато дверей і посилити в переговорному процесі", - пояснив Цибулько.

Нагадаємо вчора в інтерв'ю журналістам президент Віктор Янукович заявив,що "щойно ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортний, коли він відповідатиме нашим інтересам, коли ми домовимося на нормальних умовах, тоді ми будемо вести розмову про підписання (угоди про асоціацію з ЄС - ред.)"

Зараз ви читаєте новину «Янукович весь час знаходиться на роздоріжжі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути