субота, 05 листопада 2011 10:23

"Янукович став за рік тим, ким Кучма був наприкінці другого терміну. І без Ґонґадзе"

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

Люди при владі називають себе прагматиками. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив колишній віце-прем'єр та керівник Секретаріату президента Ющенка Олег Рибачук.

"Мовляв, якщо ми узгодили економічні питання, то всі ці "свободи", "моралі" – фількіна грамота. Влада свято вірить у це. Європа ж базується на двох речах – цінностях та інтересах. Україна узгодила свої інтереси з Європою під час переговорів. А з цінностями – опирається. Однак для Європи цінності та правила – найміцніший цемент. Без них Європейський Союз розвалиться", - зауважив він.

Рибачук наголосив, що економіку не можна звести лише до грошей.

"Як бути з корупцією – це гуманітарна проблема чи економічна? І та, й та. Якщо партнер не виконав гуманітарні зобов'язання, як від нього можна чекати виконання економічних? Це все одно, що твій друг обдурив тебе в сільському господарстві, а ти хочеш підписати з ним контракт із мистецтва. Що, із мистецтва він тебе не надурить?", - підкреслив колишній віце-прем'єр.

"Україні грати на суперечностях між ЄС та Росією дуже небезпечно. Це треба вміти ходити між краплями. В нас немає настільки фахових дипломатів, щоб змагатися з менеджерами від дипломатії з ЄС або Росії. У нас квадратна позиція – вперед, і все", - зазначив він.

Олег Рибачук зауважив, що Янукович чудово знає, що владі зараз треба робити: "І цей шанс у нього залишається. Але, я повторюю, один непродуманий крок – і асоціацію ми втратимо".

"Якщо президент далі робитиме вигляд, ніби нічого не розуміє – угоди не парафують. Йому ж насправді хочуть допомогти, ніхто не прагне його приниження. Ясно як Божий день, що Янукович не зможе балансувати на міжнародній арені, як свого часу Кучма. Янукович став за рік тим, ким Кучма був наприкінці другого терміну. І без Ґонґадзе", - підкреслив він.

Про перепони на шляху до підписання Україною угоди з ЄС Олег Рибачук розповідає у новому номері журналу "Країна" № 42 (95) за 4 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Янукович став за рік тим, ким Кучма був наприкінці другого терміну. І без Ґонґадзе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути