неділя, 21 серпня 2011 18:56

Янукович став би першим секретарем обкому, а Ющенко очолив аграрний банк — експерт

Янукович став би першим секретарем обкому, а Ющенко очолив аграрний банк — експерт

Політолог та письменник Володимир Цибулько у коментарі Gazeta.ua розповів про своє бачення кар'єри провідних українських політиків в умовах існування СРСР, коли б Україна не здобула незалежність.

"Якби не було незалежної України, Віктор Янукович, можливо, став би першим секретарем обласного комітету партії. Був би добрим господарником, — розповів політолог.. — Індустріальна Донецька область приречена на жорстку адміністративну модель, тож Янукович піднімався адміністративними щаблями".

Письменник припускає, що Юлія Тимошенко стала б радянською кон'юнктурницею.

"Юлія Тимошенко викладала б в університеті. Або зробила кар'єру на підприємстві. У неї є потяг до влади, тому стала б радянським функціонером. Умонтуватися в адміністративну машину допомогли б родинні зв'язки", - вважає Цибулько.

Донбас, у випадку існування СРСР, продовжував би шлях у напрямі Москви.

"Микола Азаров теж успішно адаптувався б до системи. Він пізно вийшов зі свого інституту, який проектував шахти. Дечому навчився. Взагалі, вихідці з Донбасу, крім молодшого покоління — Ріната Ахметова чи Бориса Колеснікова — співіснували би з радянською системою. Регіон за будь-яких обставин продовжував би свій окремий шлях у напрямі Москви".

Віктор Ющенко не зміг би дійти до таких висот, як в незалежній Україні

"Віктор Ющенко міг би очолити якийсь аграрний банк. Він зробив би кар'єру в банківській системі з перспективою членства в обкомі партії. Але навряд чи дійшов би до Центрального комітету КПУ", - зазначив Цибулько.

На думку експерта, Леонід Кравчук і Леонід Кучма залишилися б номенклатурниками, хоча система дала змогу їм цілком реалізуватися ще до 1991-го.

Зараз ви читаєте новину «Янукович став би першим секретарем обкому, а Ющенко очолив аграрний банк — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути