пʼятниця, 17 травня 2013 15:28

Янукович сам вірить у те, що говорить - експерт про "покращення"

Янукович сам вірить у те, що говорить - експерт про "покращення"
Фото: vikna.if.ua

Українці не вірять словам президента Віктора Януковича щодо покращення їхнього добробуту і не сприймають їх усерйоз. Адже його не вважають авторитетним джерелом більшість громадян.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"З одного боку президент сам вірить у те, що говорить. Це дуже важкий випадок. Якщо так сприймає реальність політичний керівник країни, це небезпечно не лише для нього, але й для всієї держави. З іншого боку, такі слова українська офіційна машина пропаганди розтиражує. Людям будуть втовкмачувати офіційній догми, як от — жити стало краще. В результаті десь на Південній Україні скажуть: "Ну що ж, значить, покращення все-таки настало", - говорить політолог.

Він також підкреслює, що заяви президент абстрактні. Тому вони не дуже зачіпають українців: "Немає конкретики. Перше обличчя ставить під удар свій авторитет, заявляючи, що жити стало краще, жити стало веселіше. А люди у цю мить відчувають, що жити стало важче і навпаки не так весело. Янукович говорить абстрактні речі. Ми сприймаємо ці слова про доходи населення наче мова йде про нас із вами. А він може мати на увазі будь-яку категорію населення".

"Можливо, добробут своєї сім'ї. Такі заяви президента, які не відповідають дійсному станові речей, злять людей. Однак не дуже сильно. Вони ж не вперше чули від нього брехню. Було вже і "почую кожного", і "покращення вже і зараз". За соціологічними даними довіряють президентові 17-18%. Оці люди можуть йому вірити і ображатися, коли він зраджує їхню довіру. Більшість же просто не звертають уваги на його слова. Коли джерело інформації не об'єктивне і не варте довіри, ми не переживаємо за те, що його слова — брехня", - розмірковує Небоженко.

На думку політолога, більше ображають українців поради прем'єр-міністра Миколи Азарова.

"Ми чуємо від Азарова рубайте капусту, працюйте на городах, шукайте роботу. Такі поради, на зразок, якщо у вас немає хліба, їжте тістечка, здатні справді розізлити людей. Таке казала королева Марія-Антуанетта, коли повсталі французи прийшли до її палацу. Королева не змогла усвідомити що немає тістечок. Таке може вивести людей. Подібні поради більше ображають українців, які й так затягнули пояси, аніж абстрактні заяви президента", - каже він.

Політолог також зауважив, що заява президента може бути спрямована на зовнішнього слухача.

Нагадаємо, Янукович заявив, що в Україні вдалося забезпечити зростання доходів населення, соціальних виплат попри складну економічну ситуацію у світ. Зокрема він запевнив, що реальні доходи населення торік зросли на 14%.

Зараз ви читаєте новину «Янукович сам вірить у те, що говорить - експерт про "покращення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути