четвер, 02 червня 2011 12:42

Янукович подарував своїм спонсорам 24 млрд гривень з бюджету – Гриценко

Янукович подарував своїм спонсорам 24 млрд гривень з бюджету – Гриценко

Янукович фактично розрахувався з олігархами – власниками енергетичних підприємств (облгазів, обленерго, теплокомуненерго), яким списав борги перед державним бюджетом в обсязі 24 млрд. грн. Він зробив це, підписавши закон №3319-VI "Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію"

Про це заявив журналістам у Луцьку голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

Він вважає цей випадок безпрецедентним за своєю цинічністю і безвідповідальністю.

"Замість того, щоб накласти вето і домогтися реструктуризації боргів та їх повернення до держбюджету, Янукович зробив подарунок найбагатшим людям країни, в тому числі спонсорам своєї передвиборчої кампанії", - наголосив Гриценко.

Він нагадав, що даний закон був прийнятий у парламенті фактично без обговорення протягом 15 хвилин, втім його ціна сьогодні значно більша за 24 млрд. гривень.

"Якщо врахувати всі заборгованості між підприємствами, то йдеться майже про 52 млрд. грн.", - повідомив народний депутат.

Гриценко назвав такий вчинок Януковича викликом усьому суспільству, особливо на фоні стрімкого зростання цін і падіння соціальних стандартів для всіх категорій населення.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович "спопелив" Азарова на Кабміні

"Нас переконують, що метою прийняття цього закону є оздоровлення паливно-енергетично комплексу. Однак, в результаті оздоровлюються лише кілька людей у країні, при чому за рахунок мільйонів простих громадян, жодному з яких заборгованість перед енергетичними компаніями не списується", - зазначив Гриценко і додав: "Такими діями Янукович підтвердив, що він не є гарантом Конституції, захисту прав 46 млн. українців, а є виключно гарантом збагачення олігархів".

Народний депутат впевнений, якби хоча б десяту частину коштів, які списали олігархам, Янукович спрямував на підтримку материнства, дитинства, будівництво спортивних майданчиків, лікарські засоби для лікування дітей тощо, це відчула б уся країна.

"Але, очевидно, для Януковича набагато важливішим є захист інтересів "фірташів", - підкреслив голова "Громадянської позиції". – На його місці я б у жодному разі не підписав цей закон. Більше того – притягнув би до відповідальності тих урядовців, які його розробляли і внесли до парламенту", - відзначив Гриценко.

Нагадуємо, законопроект №8351 про деякі питання списання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію було прийнято Верховною Радою 12 травня. Ним передбачається списання 24 млрд. грн. заборгованості підприємств ПЕК перед державним бюджетом.

Зараз ви читаєте новину «Янукович подарував своїм спонсорам 24 млрд гривень з бюджету – Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути