середа, 30 листопада 2011 13:36

Янукович підпише закон про вибори після мандрівки до Ізраїлю - Литвин

Янукович підпише закон про вибори після мандрівки до Ізраїлю - Литвин

Закон про вибори народних депутатів буде підписаний президентом Віктором Януковичем після його повернення із закордонної поїздки, запевняє голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Сьогодні о 9.30 цей закон від тимчасової спеціальної комісії, яка готувала його, надійшов до юридичного управління Верховної Ради України. Тому ніякої штучної затримки, про яку писали, немає", - сказав Литвин на брифінгу в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заявив, що готовий підписати закон про вибори

"Юристи, а потім протоколісти повинні відпрацювати цей документ. Це документ, а не метелик, який будуть читати не тільки в Україні. І він повинен бути в технічно-юридичному плані підготовлений бездоганно до підписання головою Верховної Ради України", - відзначив голова парламенту .

Спікер підкреслив, що на цей момент в пресі "нагнітається істерія" з приводу того, що цей закон не буде підписаний.

"Є хороша народна мудрість: "Чим би дитя не тішилося, аби не плакало". Так от: шукають собі роботу, і як показує практика, її знаходять. Я раджу українським політикам відмовитися від дитячої хвороби страхів і недовіри, які слід вже давно пережити", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичем готується ветування закону про вибори - Шкіль

"Я запевняю, що закон буде підписаний після повернення президента із закордонного відрядження. Тому сенсації, на які сподівалися, в цьому відношенні не буде. У всякому разі, це я точно стверджую", - сказав Литвин.

Як повідомлялося, президент Янукович відвідує Ізраїль з державним візитом 30 листопада - 1 грудня.

17 листопада Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким вибори народних депутатів будуть проводитися за змішаною системою (50% - за партійними списками і 50% - у мажоритарних округах), з прохідним бар'єром у 5% і без участі блоків.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підпише закон про вибори після мандрівки до Ізраїлю - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути