субота, 17 березня 2012 10:21

Янукович очікує від Держмитниці зборів на 7 мільярдів більше

Янукович очікує від Держмитниці зборів на 7 мільярдів більше

Президент Віктор Янукович дав старт кампанії з наведення порядку в митній політиці, а річний план Держмитниці зі збирання податків збільшено на 7 млрд. грн. Про це ZN.UA повідомив високопоставлений співробітник митниці.

Як раніше повідомляло видання, основною проблемою імпортно-експортної політики в Україні була фактична тінізація цілих сегментів імпорту так званими модними фірмами. Привілейовані брокерські контори, що працювали в тісному контакті з Держмитницею, СБУ та кримінальними угрупованнями, накрутили ціни на "розмитнення" до позахмарних висот. Обов'язкові послуги посередника при поставці товарів широкого вжитку і господарських товарів становили до 60% від суми оформлення вантажу.

За словами високопоставленого працівника митниці, нині ситуація змінюється радикально: "Скомандувано аж згори — закрити всі "офіси" "модних фірм".

"Якщо місяць тому за контейнер китайського ширвжитку довелося б заплатити 25 тис. дол. офіційних платежів до бюджету, а 30 тис. дол. — перерахувати на рахунки призначеного тобі посередника, то тепер завдання конкретне — платежі мають іти тільки в бюджет. І жодних прокладок та посередників. Отже, починаючи з березня, офіційні платежі з контейнера ширвжитку становитимуть 55 тис. дол. І ця ставка зростатиме. Можна очікувати, що вже в червні митниця доведе збори з контейнера у бюджет до 80 тис. дол", - повідомив співрозмовник.

"Із кордону зняли не тільки кримінальних посередників, а й посередників у погонах. Припинено тотальний „шмон" та здирництво з боку СБУ. Митникам сказали: хлопці, ось ваша зарплата офіційна, ось вам доплати на таку-то скромну суму. Але ваш бізнес на затримці контейнера, на вивантаженні-завантаженні вже не пройде. Якщо хтось наважиться гальмувати контейнер, щодо якого зроблено легальні платежі, — вилетить із роботи", — відзначило джерело.

За словами митника, вже зараз у чергу на звільнення поставлено багато начальників середньої ланки митниці.

"Керівництво митниці поставило завдання впровадити до кінця року пілотний проект електронного документообігу з цифровим підписом, завдяки якому більшості суб'єктів ЗЕД взагалі не доведеться контактувати з чиновниками — оформлення документів відбуватиметься через Інтернет. Тобто саму ймовірність корупційних контактів буде зведено до нуля", — пояснило джерело.

За його словами, збільшення плану зі зборів до бюджету на 7 млрд. для митниці, за умови дотримання нових правил гри, жодної проблеми не становитиме.

"Якщо буде скасовано пільги, митниця зможе дати не менше 10 млрд. за рік. Саме під ці завдання Калетніку дали Митний кодекс, який він форсував у парламенті", - дадав митник.

Зараз ви читаєте новину «Янукович очікує від Держмитниці зборів на 7 мільярдів більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути