вівторок, 27 жовтня 2009 09:11

Янукович обіцяє контрактну армію і 25 тисяч на дитину

Янукович обіцяє контрактну армію і 25 тисяч на дитину

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович обіцяє завершити перехід до армії на професійній основі до 2011 року в разі обрання його президентом.

Про це йдеться у передвиборчій програмі Януковича, оприлюдненій на його персональному сайті.

"Гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року", - йдеться у програмі.

Янукович обіцяє забезпечити переоснащення армії сучасними видами озброєння і надати помешкання офіцерам.

Крім того, лідер ПР називає головним завданням зовнішньої політики збереження позаблокового статусу України і обіцяє надати російській мові статус державної.

Також Янукович обіцяє довести бюджетне фінансування системи охорони здоров"я до 10% ВВП, посилити державний контроль за якістю медичних послуг і препаратів, виплачувати з 2011 року по 25 тисяч гривень при народженні першої дитини, 50 тисяч - другої, 100 тисяч - третьої і кожної наступної.

Також лідер ПР обіцяє домогтися прийняття нового Податкового кодексу, ввести податкові канікули для малого бізнесу на 5 років, знизити податок на додану вартість до 17% з 2011 року, а податок на прибуток - до 19% з 2011 року, а потім щорічно знижувати на 1 % до досягнення 16%.

Янукович готовий забезпечити реалізацію програми відродження села, до якої входять юридичні гарантії захисту земельних паїв, своєчасну виплату державних дотацій вітчизняним сільгоспвиробникам, компенсацію відсотків за кредитами інвесторам сільськогосподарських проектів.

Колишній міністр оборони Анатолій Гриценко, обіймаючи посаду глави оборонного відомства, теж заявляв про плани до 2011 року перейти на контрактну армію.

Раніше прем"єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозувала 100%-й перехід на контрактну армію з 1 січня 2009 року.

У свою чергу у січні 2009 року президент Віктор Ющенко рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) відстрочив перехід Збройних сил України на контрактну основу на п"ять років.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Янукович обіцяє контрактну армію і 25 тисяч на дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути