пʼятниця, 01 березня 2013 16:27

Янукович обіцяє не віддавати Росії газотранспортну систему

Янукович обіцяє не віддавати Росії газотранспортну систему
Фото: dt.ua

Україна із задоволенням розгляне пропозиції європейських країн по модернізації української газотранспортної системи. Про це на прес-конференції в Києві сказав президент Віктор Янукович.

За його словами, Україна хоче знайти таку модель співпраці, яка була б комфортною для всіх. "Що стосується створення консорціуму, для того, щоб дати тут відповідь, треба задати питання: що ми взагалі хочемо отримати і як цього будемо досягати? Ми хочемо, щоб українська газотранспортна система працювала надійно, мала можливість прокачувати в Європу певні обсяги газу – чим більше, тим краще, щоб була технічно модернізована та спроможною. Це завдання ми виконали разом із тими партнерами, які можуть нам в цьому допомогти", - зазначив Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон вимагатиме перекладу виступів депутатів державною мовою

Президент зауважив, що Росія може гарантувати обсяги прокачки газу. "Якщо вона буде це робити, ми вже відповідаємо на одне питання. Друге, модернізація української газотранспортної системи. Йдуть переговори. Росія готова разом із Україною щорічно вкладати кошти в її модернізацію. Хоче Росія стати власником української газотранспортної системи? Можливо. Але власником є Україна. Наша пропозиція дуже проста: труба залишається в державній власності, ніхто її не продає, не передає. Умовно, майбутнє підприємство бере в оренду цю трубу, забезпечує обсяги прокачки газу і її модернізацію. Дуже важливо, щоб це підприємство не було монополістом, а Україна мала як мінімум рівний доступ до управління цією системою", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович обіцяє не віддавати Росії газотранспортну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути