середа, 19 червня 2013 22:40

Янукович не прийде в парламент - Небоженко

Янукович не прийде в парламент - Небоженко
Віктор Небоженко. Фото: glavcom.ua

У президента Віктора Януковича немає необхідності приходити до парламенту, оскільки він контролює і так ситуацію "в ручному режимі".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"У Януковича немає необхідності прямо співпрацювати із Верховною Радою. У нас президентська республіка. Рішення приймає вузьке коло людей, на чолі яких стоїть Янукович", - висловив думку експерт.

Окрім того, він переконаний, що "сподівань на Раду він також не має".

" Все в нього в ручному режимі: і влада, і ресурси, тому не думаю, що він буде дуже наполягати на тому, аби прийти і його послухала опозиція", - наголосив Небоженко.

Також, він зауважив, що "щодо політичної культури – то критерій занадто розмитий, що взагалі складно пристосувати до українських політиків, без виключень. Швидше за все, він не прийде в парламент".

Президент України Віктор Янукович готовий виступити у Верховній Раді, якщо там буде дотримано рівень політичної культури. "Якщо ми з вами домовляємося, що ви зберігаєте рівень політичної культури в парламенті, — я завжди готовий прийти по будь-якому питанню", — сказав Янукович.

Нагадаємо, 18 червня глава держави Віктор Янукович запросив на зустріч до Адміністрації президента керівників парламентських фракцій і голову Верховної Ради на середу, 19 червня. "Батьківщина" вже передала президентові шість питань для обговорення під час зустрічі.

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок підтвердив, що не піде до Адміністрації президента на зустріч із главою держави. Водночас, лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявив, що не бачить сенсу у зустрічі президента з керівниками фракцій та головою парламенту, яка запланована на середу в Адміністрації президента, оскільки вона має відбутися в стінах парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не прийде в парламент - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути