неділя, 09 грудня 2012 14:30

"Янукович мислить маршрутом "Межигір'я" — Адміністрація президента. Він не розуміє, що відбувається"

"Янукович мислить маршрутом "Межигір'я" — Адміністрація президента. Він не розуміє, що відбувається"
П'ятий президент буде теж перехідним, вважає Рибачук. Але це буде не Янукович ФОТО: Ольга Каменєва, Gazeta.ua

Президент Віктор Янукович втратив можливість вдруге посісти цю посаду. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів колишній глава Секретаріату президента Олег Рибачук.

"Янукович досягнув точки неповернення. Фізіологічно й інтелектуально не розуміє, що відбувається. Він мислить маршрутом "Межигір'я" — Адміністрація президента. Його переконали, що зі світом можна не рахуватися. Не розуміє, що є базові правила гри. В Європі ніхто не дивиться на Януковича як на перспективного політика, з яким можна будувати плани", - зауважив він

За словами політика, єдина надія Віктора Федоровича — домовитися з наступником.

"П'ятий президент буде теж перехідним. Яценюк, Кличко, Тимошенко, Порошенко — роками в цій системі. Їхнє попереднє життя, їхні команди, джерела фінансування не дають підстав вважати, що будь-хто з них, якщо стане президентом, поводитиметься по-іншому. Хіба що суспільство змусить", - зазначив Олег Рибачук.

На думку політика, вже зараз тиск суспільства відіграватиме значну роль.

"Навіть при формуванні кандидатів у президенти. Поки що у нас кожен наступний президент гірший і дорожчий. Зараз утримання Януковича на душу населення дорожче, ніж президента США чи Росії. То 25 мільйонів на якусь альтанку, то на ще щось. Наступник має зрозуміти, що не можна вести такий спосіб життя. Тому президентські вибори визначатимуться позицією суспільства", - додав він.

Рибачук вважає, що перехідним президентом може стати Арсеній Яценюк.

"Але його історія така, що він у системі при трьох президентах і в його команді дуже різношерстна публіка. Один із його недоліків — його зірковість, самозакоханість. Формально Яценюк говорить, що лідер — Тимошенко, а самі їздять у Харків, щоб тільки переконатися, що її звідти не випустили. Відносно молодий Яценюк має дуже довгу політичну історію. Сприйматися альтернативою йому важко. Якщо і стане президентом, то не буде проривним. Ця система в ньому сидить. Все залежить, як поведе себе суспільство і світ", - зазначив Рибачук.

Повністю інтерв'ю читайте тут

Зараз ви читаєте новину «"Янукович мислить маршрутом "Межигір'я" — Адміністрація президента. Він не розуміє, що відбувається"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути