пʼятниця, 11 лютого 2011 12:40

Янукович: ми з української історії нічого не викинемо

Янукович: ми з української історії нічого не викинемо

Президент України Віктор Янукович запевняє, що корегування історії в Україні не буде.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC.

"Ви знаєте, ми з української історії нічого не викинемо. Історія – факт, який вже відбувся. І до нього треба відноситись як до факту, який вже, і ця історія належить Україні та українському народові", - зазначив глава держави.

За словами глави держави, до історичних фактів слід відноситися з повагою.

"Тому, коли я проводив дискусії на політичному рівні на цю тему, я завжди робив наголос на тому – ми можемо з повагою відноситись до тих чи інших історичних фактів, можемо по-різному відноситись, але ми повинні рахуватись з тим, що в тій історії були представники нашого українського народу", - додав він.

Янукович також зазначив, що історію мають писати історики.

"І є певна частина суспільства, яка цю історію поважає, любить і з нею рахується. І ми повинні рахуватись з цією частиною України. Тому, протистояння між політичними силами, коли виникає з цього питання, - скажу, що це не є показник високого рівня демократії. Це неправильно. З цим треба рахуватись, це треба пам'ятати, і дуже важливо, щоб наступні покоління не були ворогами і не було в країні протистояння, тому що в історії нашої держави були випадки, коли це викликало певну критику чи невдоволення певної частини нашої держави. От я так би сказав. Тому історію повинні писати не політики, а історики", - додав глава держави.

При цьому Янукович визнає, що на історичні події може бути багато поглядів і "ми не повинні примушувати когось, будь-яку людину, навіть одну людину, щоб вона жила за тими поглядами, за якими живе, умовно кажучи, більшість".

Зараз ви читаєте новину «Янукович: ми з української історії нічого не викинемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути