четвер, 16 червня 2011 12:52

Янукович і Азаров не підвищать зарплату бюджетникам - Волинець

Янукович і Азаров не підвищать зарплату бюджетникам - Волинець

Народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець вважає неправдивою обіцянку голови урядуМиколи Азарова підвищити бюджетникам платню до кінця року вчетверо.

"То Янукович, то Азаров щотижня вихлюпують на людей якісь чергові обіцянки про покращення життя, які  не виконуються", - розповів Gazeta.ua Волинець. - Особливо впадає в очі цинізм очільників уряду та країни, коли вони обіцяють підвищити зарплату бюджетникам.  Це неправда. За підтримки профспілки Василя Хари та Спілки роботодавців України влада "протягнула" ухвалення  Генеральної угоди між працівником та роботодавцем, за якою можливість підняти заробітну плату бюджетникам заморожена".

Як пояснив нардеп, за уряду Юлії Тимошенко між працівником і роботодавцем укладалась так звана Генерально-тарифна угода, в якій передбачали тарифну сітку посадових окладів з 1 по 25 ранг.

Отже, працівник, йдучи на роботу, мав певний рівень платні за тарифом і можливість рости,     претендуючи на підвищення платні.

"У нинішній Генеральній угоді анульовано сітку тарифів посадових окладів. Віднині     санітарка отримує так само як медсестра, а лікарю найвищої категорії платять так само, як і молодшому медичному     працівникові", - зазначив нардеп.

Як відомо, остання 20% надбавка до платні вчителям та медикам, ухвалена урядом Азарова, виявилась не під силу місцевим бюджетам.


Зараз ви читаєте новину «Янукович і Азаров не підвищать зарплату бюджетникам - Волинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути