четвер, 30 січня 2014 17:01

Янукович мусив говорити з тими депутатами, які Клюєва "посилають" дуже далеко - Чорновіл

Янукович мусив говорити з тими депутатами, які Клюєва "посилають" дуже далеко - Чорновіл
Тарас Чорновіл Фото: glavcom.ua

У фракції Партії регіонів сформувалась група депутатів, які у подальшому можуть долучитися до формування нової більшості в парламенті.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

За словами Чорновола, Янукович вже давно ставиться зверхньо до парламенту, до депутатів та зрештою і до Партії регіонів.

"Для нього виїхати спеціально до Верховної Ради, два рази проводити зустріч - це є чимось супер екстраординарним. Тому, не варто применшувати того факту, що дійсно починався бунт. І бунт не просто більш-менш самостійних депутатів (не так як це було після 30-ого листопада). Зараз бунт почався централізовано", - сказав колишній "регіонал".

На думку Чорновола, якщо ситуація в Україні "буде рухатися до Гаазького трибуналу", то активи наближених до Партії регіонів олігархів будуть заблоковані і конфісковані. Тому, за словами політика, у фракції і почався бунт.

"І це не є ті депутати, до яких може позвонити Клюєв, сказати пару слів погроз, і ті люди здадуться. Це є той варіант, коли Клюєва посилають дуже далеко. Тому в такій ситуації Янукович був змушений сам з'явитися. Я розумію, що пресинг був ультражорсткий. Очевидно, що він на них тиснув персонально, персонально залякував, персонально давав якісь обіцянки. Але я думаю, що перемога достатньо таки поверхова. Зараз наслідки можуть бути достатньо негативні, тому що закон не дав ефекту, закон - нереальний до виконання", - зазначив Чорновіл.

За словами екс-депутата, для Януковича є особливо небезпечним те, аби не повторився "синдром Богословської".

"Коли хтось з олігархів може виводити своїх людей з фракції і це залишається безкарним. З Богословською це пройшло і він мусить це зупинити", - пояснив політик.

На думку Чорновола, у вчорашній розмові Януковича з нардепами був і "пряник" і "батіг".

"Але перелом на цей раз відбувся. Ніхто не захоче іти на дно на тонучому кораблі. А якраз відхід такої групи  - це ознака того, що корабель припиняє своє існування. Бо ця група дуже швидко дрейфувала би до створення нової більшості. В цей момент влада Януковича фактично могла би і закінчитися", - зазначив Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Янукович мусив говорити з тими депутатами, які Клюєва "посилають" дуже далеко - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути