пʼятниця, 06 липня 2012 01:45

Спецтема: Боротьба за "мову"

Анатолій Ульянов: Вважати мову актуальною проблемою українського пекла - доля розумово відсталих

Анатолій Ульянов: Вважати мову актуальною проблемою українського пекла - доля розумово відсталих
Фото з сайту kievreport.com

"Стверджуючи, що розширення статусу російської мови являє загрозу українській мові, коричневий дебіляріум демонструє комплекс неповноцінності" - висловився відомий український арт-критик та політичний емігрант Анатолій Ульянов з приводу мовної проблеми на своїй сторінці Formspring.

"Якщо це твердження істинне, то українську мову уже нічого не врятує. Такий закон еволюції. Якщо щось не здатне вижити в мінливих обставинах, воно вимирає. І це те прекрасне, завдяки якому світ розвивається", - вважає Ульянов - "Ніхто не тужить за мертвим мовам. Мова - це всього лише засіб. Одна пропала, інша з'явилася. Немає тут проблеми. Освічена людина намагається розширити асортимент мов, вийти за рамки кожної з них. Все, що діє на розпад нації - благо, оскільки розпад нації - це розпад мотиву для нацизму".

За словами арт-критика, прийняття мовного закону і реакція опозиції не викликають в ньому "нічого, крім огиди і презирства".

"Політична дихотомія сучасної української реальності - фашистські рагулі проти совкових бандитівв з 90-х. І ті й інші - розумово відсталі одноклітинні, як і народ, який навколо них зібрався. Потрібно бути нескінченно жалюгідним лайном, щоб вважати комунікаційний інструмент (мову) актуальною проблемою українського пекла", - стверджує Ульянов.

Анатолій Ульянов - журналіст і арт-критик, творець сайту "Луч", в минулому - головний редактор інтернет-журналу "Проза". У 2009 році "Проза" була закрита за звинуваченням у поширенні дитячої порнографії (до такої були віднесені фотографії Уїлла МакБрайда з освітньо-медичного видання 1974-го року). Незадовго до цього Ульянов почав інформаційну кампанію проти Леоніда Черновецького та Комісії із захисту суспільної моралі. Кілька разів був побитий невідомими. Після чого отримав інформацію про підготовку проти нього кримінальної справи і вирішив покинути країну.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Ульянов: Вважати мову актуальною проблемою українського пекла - доля розумово відсталих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути