пʼятниця, 06 грудня 2013 14:30

Amnesty International листуватимуть Пшонці зі всього світу

Amnesty International листуватимуть Пшонці зі всього світу
Віктор Пшонка Фото: forins.com.ua

Amnesty International мобілізує людей у всьому світі для підтримки "в'язнів Банкової".

Про це йдеться на офіційному сайті міжнародної організації в Україні.

"У день старту нашого найбільш масштабного щорічного заходу - Марафону написання листів – ми також розпочинаємо акцію, що має на меті досягнення справедливості у справах "в'язнів Банкової". Вже сьогодні члени та прихильники організації у всьому світі почнуть писати листи-звернення на ім'я Генерального Прокурора, закликаючи провести справедливе розслідування у справах всіх ув'язнених", - сказала Тетяна Мазур, директор Amnesty International", - наголошується у заяві.

"Гарячі голови" в МВС не проти жорсткого розгону Майдану - екс-міліціонер

"Як демонструють триваючі протести, ситуація з порушенням права мирно протестувати в Україні вже дійшла до точки кипіння. Громадяни України, а тепер і люди зі всього світу діють, щоб захистити права тих, хто цього потребує", - наголошують в Amnesty International.

Amnesty International вітає ініціативу Ради Європи про створення групи експертів, у тому числі міжнародних експертів, з метою розслідування подій під час нещодавніх протестів. Проте створення такої групи в жодному разі не звільняє владу від її зобов'язання щодо негайного розслідування тверджень про застосування сили з боку співробітників правоохоронних органів, а також надання відшкодування потерпілим.

Зараз ви читаєте новину «Amnesty International листуватимуть Пшонці зі всього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути