вівторок, 30 квітня 2013 12:26

Активісти принесли СБУ макулатуру і пляшки для "бідних" співробітників

Активісти принесли СБУ макулатуру і пляшки для "бідних" співробітників
Активісти написали подяку співробітникам СБУ і передали її до приймальні. Фото: bilozerska.livejournal.com

Активісти організації "Чорний Комітет" принесли до будівлі Служби безпеки України в Києві коробку з макулатурою та порожніми пляшками від пива.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Лідер організації Богдан Тицький пояснив, що акцію організовано через те, що його та соратника Олександра Лазаренка 27 квітня затримали у Сімферополі. Він розповів, що о 6.00 ранку на них напали сім невідомих людей, "скрутили і відвели подалі від людей". Після цього ці люди перевірили документи активістів і сумки, вилучивши декілька тисяч агітаційних матеріалів. Ці люди не представилися, однак, за словами Тицького, їхні дії були схожі на те, як діють у СБУ.

"Це не був ніякий гоп-стоп. Їхньою метою було просто забрати листівки і все. Один із них сказав, що ми їм набридли і вони слідкували за нами з Києва", - розповів активіст.

Він переконаний, що такими діями СБУшники лише допомагають активістам, бо все більше радикалізують суспільство. Саме тому вони вирішили висловити співробітникам СБУ подяку.

"Ми висловлюємо подяку працівникам СБУ за те, що вони своїми абсолютно безглуздими і смішними діями сприяють тому, що народ усе більше розуміє, що режим Януковича має піти геть. Такі дії СБУ лише сприяють радикалізації суспільства", - підкреслив Тицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ напала на активістів "Чорного Комітету" в Криму

Тому активісти написали подяку і передали її до приймальні Служби безпеки. Однак, аби підкріпити чимось цю подяку, вони вирішили ще й "матеріально допомогти" співробітникам СБУ.

"Дивлячись на СБУшників, які на нас напали, ми помітили, що в них був досить жалюгідний вигляд. Напевно, вони забрали ці листівки для того, щоби здати їх на макулатуру і заробити якихось грошей. Враховуючи, що СБУшники нам допомагають, ми вирішили їм допомогти матеріально. Тому принесли трохи макулатури і пляшки, які вони можуть здати", - пояснив лідер "ЧорКому".

Однак у приймальні СБУ прийняли лише письмову подяку, а коробку брати не стали. Активісти пообіцяли її заклеїти і відправити на адресу СБУ поштою. Вони також закликали всіх бажаючих долучитися і додати ще якусь макулатуру.

Нагадаємо, 27 квітня у Сімферополі працівники СБУ напали на активістів "Чорного Комітету" Богдана Тицького та Олександра Лазаренка, які приїхали на зустріч із місцевим осередком "ЧорКому", і відібрали у них декілька тисяч агітаційних матеріалів та деякі особисті речі. Також 27-28 квітня, СБУшники постійно телефонували додому активісту в Дніпропетровську Андрію Немировському, і вимагали, аби він прийшов до них "на розмову".

Зараз ви читаєте новину «Активісти принесли СБУ макулатуру і пляшки для "бідних" співробітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути