пʼятниця, 15 березня 2013 12:41

"Кожному Захарченку по Запорожцю!" - активісти принесли відра з "мусором" під стіни МВС

"Кожному Захарченку по Запорожцю!" - активісти принесли відра з "мусором" під стіни МВС
На кожному смітнику була наліпка з назвами різних структурних підрозділів правоохоронних органів. Фото: chorkom.info

Пару десятків активістів провели під стінами Міністерства внутрішніх справ у Києві акцію з нагоди Всеукраїнського дня боротьби зі свавіллям правоохоронних органів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Активісти принесли до МВС 7 відер зі сміттям. На кожному з них була наліпка з різними структурами правоохоронних органів: "Беркут", "Барс", МВС, СБУ, ДАІ, "Грифон" тощо.

"Ми принесли смітники з "мусором". Цим ми показуємо символ сучасної української міліції. На жаль, смітники з "мусором" символізують ставлення людей до правоохоронців. Бо до міліції, на жаль, позитивного ставлення немає. Від міліції ніхто не чекає захисту. По суті зараз вона перетворилася на воєнізоване угруповання Партії регіонів", - пояснив представник "Чорного Комітету" Борис Тицький.

Активісти також принесли плакати з зображенням сутички з "беркутівцями" під Гостиним двором і написом "Кияни все бачать, кияни не пробачать". Також вони тримали плакати "Навіть собака - друг людини", "Кожному Захарченку по Запорожцю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на сміттєвих баках висміюють міліцію

Активісти передали до МВС своє звернення, в якому прописали вимоги. Насамперед вони вимагають звільнити чинне керівництво міністерства та інших правоохоронних структур. Інші вимоги, які висунули організатори акції: деполітизація правоохоронних органів, децентралізація, прозорість і відкритість, демілітаризація та створення дієвої громадської ради.

Після цього активісти поставили відра зі сміттям під пам'ятник героям фільму "Місце зустрічі змінити не можна" Жеглов і Шарапов. Також вони поставили біля пам'ятника імпровізовану табличку з написом "Міністерство всеукраїнського свавілля". На думку організаторів, саме так має називатися МВС.

"Народної довіри до цих пам'ятників у сотні разів більше, ніж до міліції. Бо вони (міліція - Gazeta.ua) так захопилися воюванням, що почали воювати зі своїм народом", - пояснив керівник КУПРу Сергій Мельниченко.

Він також закликав правоохоронців служити так, як символічно це робили Жеглов і Шарапов, а не як є зараз в Україні.

Акцію охороняли кілька десятків правоохоронців. Також неподалік стояли 5 автобусів із "беркутівцями". Однак проведенню заходу вони не перешкоджали.

Зараз ви читаєте новину «"Кожному Захарченку по Запорожцю!" - активісти принесли відра з "мусором" під стіни МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути