четвер, 10 листопада 2011 08:56

Активісти закликають сказати Януковичу через YouТube: "Вас звільнено!"

Активісти закликають сказати Януковичу через  YouТube: "Вас звільнено!"

За ініціативи громадянського руху "Спільна Справа" та низки делегатів Народної Ради 11 листопада в Україні розпочинається перший у світі політичний відеореферендум.

Його мета – припинення повноважень президента Віктора Януковича та Верховної Ради VI скликання, повідомляє прес-служба "Спільної справи".

Для того, щоб узяти участь у референдумі достатньо записати відеозвернення до президента і парламенту, в якому необхідно пояснити своє небажання й надалі терпіти їхнє перебування при владі. Текст звернення довільний, проте закінчуватись звернення має однаково: "Вас звільнено! Забирайтесь геть!".

Після цього відеозапис розміщується в YouТube з поміткою "відеореферендум".

До такого кроку ініціатори змушені були вдатись після блокування владою всіх спроб громадян провести референдум з припинення повноважень президента і парламенту у традиційний спосіб, пояснюють у прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти "Вперед!" обіцяють 1 грудня всеукраїнський страйк

Ініціатори планують зібрати три мільйони звернень з тим, щоб продемонструвати світові реальний рівень незгоди українців з правлінням режиму Януковича.

"Спільна Справа" наголошує, що такий відеореферендум матиме не лише суспільні, але й правові наслідки, оскільки відповідно до ст.69 Конституції України народне волевиявлення реалізується не лише через вибори та референдуми, а й через інші форми безпосередньої демократії.

Зараз ви читаєте новину «Активісти закликають сказати Януковичу через YouТube: "Вас звільнено!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути