середа, 12 червня 2013 15:15

Активісти під Радою продемонстрували, яким чином утискає права робітників новий Трудовий кодекс

Активісти незалежних профспілок та об єднання "Боротьба" продемонстрували біля ВР як новий Трудовий кодекс утискає права робітників.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, учасники акції принесли до Ради двометровий дерев'яний муляж книги. На неї повісили напис: "Антинародний Трудовий кодекс".

4 людей, в одязі, який символізує різні професії: дівчина в костюмі санітарки, чоловік в залізній масці, та люди в рукавицях стали позаду "кодексу" та увімкнули музику.

Потім книгу штовхнули на людей, після чого вони впали на землю, притиснуті муляжем.

"Ми виступаємо проти антинародного ТК, який значною мірою обмежує права найманих працівників, також ми виступаємо проти законопроекту 2450, який обмежує мирні зібрання. Ця книга символізує видання нового трудового кодексу, що придушує права робітників, таким чином показуємо, як будуть порушені права найманих робітників, якщо цей кодекс буде прийнятий", - сказав активіст об'єднання "Боротьба" Сергій Киричук.

Він наголосив, що законопроект, зокрема, знімає обмеження 8-годинного робочого дня, знімає гарантовані відпустки: "Він також дозволяє обов'язковий відео-нагляд на робочому місці, що може бути використане роботодавцем для того, щоб маніпулювати працівниками".

Зараз ви читаєте новину «Активісти під Радою продемонстрували, яким чином утискає права робітників новий Трудовий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути