вівторок, 13 листопада 2012 13:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Якщо Тимошенко зовсім ослабне, то владі доведеться її відправити на реанімацію в одну із західних країн

Якщо Тимошенко зовсім ослабне, то владі доведеться її відправити на реанімацію в одну із західних країн
Фото: obozrevatel.com

Здоров'я колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко слабке, тому в разі його погіршення, владі доведеться її відправити на швидку реанімацію в одну із західних країн.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко.

"Справа в тому, що здоров'я Тимошенко дуже погане, і якщо воно погіршитися із загрозою для життя, то владі доведеться її відправити на швидку реанімацію в одну із західних країн. Її здоров'я може різко погіршитися в будь-який момент, і тоді вона буде при смерті. І тоді треба буде щось робити - або Янукович сам її відвезе в Межигір'я доступними йому засобами, або йому доведеться поступитися західним лікарям", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За економічної кризи президентом може стати зовсім неочікуваний кандидат — Портніков

Крім того, на його думку, немає зараз взаємодії та особливої ??підтримки Тимошенко з боку опозиції, оскільки нинішні лідери опозиції думають про своїх можливості на президентських виборах.

"Що стосується опозиції, то не відчувається особливої взаємодії між Тимошенко і опозицією, бо вона ж не може із в'язниці керувати опозицією, а люди, які зараз очолюють її, вони уже думають про вибори 2015 року, - заявив Небоженко. - Ця ситуація виходить двозначна. Її треба рятувати зараз, а люди, які зараз заходять в парламент: Тягнибок, Яценюк, Кличко, вони вже думають про те, як побудувати все так, щоб вийти першими на президентських перегонах 2015 року. Я не думаю, що під час голодування Тимошенко думає про свої перспективи на президентських виборах. Тобто думають вони про різне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська не проситиме Тимошенко припинити голодування

Також, відповідаючи на питання, чи будуть задоволені вимоги опозиції, зокрема Тимошенко з приводу усунення фальсифікацій, він сказав: "Це загальна думка, і громадськості, і Заходу, і Тимошенко, і опозиції. Частина ліберально-налаштованих в партії влади чудово розуміють, що зробили колосальний перегин, який дуже сильно вплинув на репутації як влади, так і самого Януковича".

"Тому будуть якісь кроки по публічному, демонстративному покаранню і наведенню порядку. Все впирається в міру. Влада може покарати двох-трьох фальсифікаторів на районному рівні. Але Тимошенко вимагає радикального перегляду, всього механізму фальсифікації, який був задіяний владою на виборах 2012 року", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі лікарі знову заговорили про інвалідність Тимошенко

Зокрема, відповідаючи на питання, чи змінить ситуацію голодування Тимошенко щодо її кримінальних справ, Небоженко заявив: "Думаю, що буде еволюція криміналізації Тимошенко, з'являться нові справи про нові вбивства, про нові злочини, тому що сьогодні у влади немає проблеми отримати будь-якого свідка проти Тимошенко. Вже пізно щось робити - Захід не вірить ніяким документам, деякі представляє Україна. Так що не думаю, що її голодування змінить ситуацію. Так, що судові справи Тимошенко не будуть зменшуватися, вони будуть змінюватися, і далі будуть розширяться".

Нагадаємо, з 29 жовтня Тимошенко голодує на знак протесту проти фальсифікації результатів парламентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Тимошенко зовсім ослабне, то владі доведеться її відправити на реанімацію в одну із західних країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути