субота, 28 грудня 2013 21:11

Спецтема: Євромайдан-2013

"Якщо не вистоїть Майдан, то антиукраїнська орда піде потоптом по нас",– заслужений працівник культури
7

Фото: Фото: Микола Марченко

У курортному Миргороді сьогодні провели власний Євромайдан та почали формувати списки тих, хто бажає до нього долучитися.

12 година дня. Біля приміщення районного будинку культури збираються люди. Групуються по кілька осіб. Переповідають останні новини, діляться враженнями від подій,

Кілька чоловіків обговорюють ситуацію навколо побиття журналістки Чорновол

"Показували фото нашого міліцейського міністра Захарченка і міністра МВД Росії. У Захарченка орденські колонки на кітелі не вміщаються, а у російського лише неповні три ряди цих колонок. Питається, а за що нашому Захарченку така честь?"– говорить чоловік років шістдесяти.

"Припустим, там не лише ордени. Але суть не міняється. Що, Захарченко що у Афганістані воював, у Чечні, людей від потопу рятував? Ото ж то. Понятно, що получив брязкальця від пахана за услуженіє його сім'ї", –пояснює його товариш.

До імпровізованої сцени виносять столик. На нього ставлять ящик для пожертв учасникам євромайдану у Києві. Кілька осіб розгортають прапори України, ЄС, Конгресу українських націоналістів, "Свободи".

"У серці України, у Києві, створили нову державу європейського рівня під назвою "Майдан". Зі своїм міністерством внутрішніх справ, зі своїм міністерством фінансів, міністерством здоров'я. Люди не стали чекати, поки за них хтось вирішить питання самоорганізації українців. У людей вже це наболіло настільки, що самі беруть на себе відповідальність за свою подальшу долю. І це знак для нас усіх, не залежно від національності. І майдан, котрий є у Києві, має бути у серці кожного із нас, у кожному селі, місті, – чути з мегафона.

Мітинг, присвячений Євро майдану, оголошують відкритим. Звучить Гімн, присутні підхоплюють слова: "Ще не вмерла України ні слава, ні воля".

"Сьогодні ми проводимо народне віче, яке має продемонструвати нашу єдність і нашу готовність виборювати своє право на цивілізоване життя. За ініціативою миргородців було створено штаб народного спротиву Миргородщини. До нього було обрано представників 14 партій, як парламентських, так і поза парламентських , а також представників громадських організацій чи просто відомих миргородців, котрі здійснюють керівництво нашою діяльністю, – пояснює один із координаторів Миргородського штабу спротиву Василь Третецький.

" На сьогодні ми вже провели чотири народні віче. Єдина думка, щоб Україна була іншою Україною, державою європейського рівня. І у цьому в нас повне порозуміння. Так, у нас бувають дискусії, але ті чи інші рішення ми приймаємо консенсусом. І до мирної української революції долучилося багато миргородців. Хто надавав автомобілі, хто фінансово допомагав у поїздках на Євромайдан, а хто просто надавав фінансову допомогу",– пояснює.

Каже, тільки продуктів харчування миргородці передали на Євромайдан у Києві більше трьохсот кілограмів, і це лише цифри, що зафіксовані штабом спротиву. Лише сьогодні із ринку уже передали 30 кілограмів сала для Євромайдану.

До слова запрошують учасницю Харківського Євро майдану Наталью Пророченко. Дівчина розповідає про організацію та особливості функціонування євро майдану у Харкові. Потім зачитує вірш, звернений до всіх українців відстояти своє право на майбутнє, на не рабське життя.

"Слухаю Миколу Яновича Азарова про те, як у нас зросли зарплати, як зросли пенсії і при цьому стабільні ціни на продукти харчування. І думаю собі, чи Микола Янович буває коли не будь у магазинах, чи дивиться на цінники. Чи бачить обніщання народу? Чи був він чи президент Янукович у хаті української жінки, котра живе на пенсію у 900 гривень, і у якої іноді крім печеного гарбуза немає нічого?" – говорить заслужений працівник культури, науковець Людмила Розсоха. – " І вони собі пенсії влаштували по 150 тисяч гривень на місяць . І вони це називають покращенням. Пережили ми покращення., переживаємо етап нових соціальних ініціатив Президента. Ми знаємо, що від цієї влади добра не буде. Ми знаємо, що якщо вистоїть Майдан, то вистоїть і Україна. Ми маємо підтримати сьогодні майдан. Бо якщо не вистоїть Майдан, не вистоїмо ми. Якщо не вистоїть Майдан, то дика, антиукраїнська орда піде потоптом по нас, по наших душах, по нашій національній гідності, по людській гідності".

По закінченні мітингу всіх бажаючих запрошують записатися у всеукраїнське громадське об'єднання "Майдан".

Зараз ви читаєте новину «"Якщо не вистоїть Майдан, то антиукраїнська орда піде потоптом по нас",– заслужений працівник культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути