вівторок, 12 березня 2013 13:48

"Акції протесту загального характеру себе вичерпали" - Томенко

"Акції протесту загального характеру себе вичерпали" - Томенко
Томенко презентував програму, якою оголосив початок Народного віча на Черкащині. Фото: Інна ІЩУК

Народний депутат від "Батьківщини" Микола Томенко презентував у Черкасах програму "Українській державі - європейську модель самоврядування". Програма стане початком Народного віча в області, про яке оголосили напередодні Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

"Акції протесту загального характеру себе вичерпали, тобто вони мусять мати абсолютно конкретний характер. На такі акції не виходять люди, тому що не відчувають, що захищають їхні інтереси, - говорить опозиціонер. - Сьогодні місцеве самоврядування поставлене в такі умови, що більшість передала свої функції обласним і районним адміністраціям. Ми ж намагаємося ту здорову частину опозиційного депутатського корпусу спрямувати в русло, щоб протистояти цьому. Наших депутатів ми хочемо озброїти прецедентами, практичними речами, які вже зроблені, юридичною і адвокатською допомогою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не боюся нових виборів, я боюся, що їх не відбудеться" - Томенко

Максим Поляков, депутат Уманської міської ради поділився своїм позитивним досвідом у протистоянні владі. Він разом із Томенком презентував програму у Черкасах.

"За два тижні ми зняли голову Партії регіонів у місті Умань і тихенько відійшов голова СБУ наступного дня після того, як поховали Якунєвича, - розповідає Поляков. - Ми викрили тендерну схему по закупівлі вугілля, де торік зникали гроші і цього року хотіли вкрасти по 750 гривень на одній тоні. Тендер відмінили, як я тільки туди прийшов. От одна зі схем по викраданню грошей на землі - непереукладання договорів на земельні ділянки, а це мільйони гривень. У місті є ділянка відомого підприємця Кисіля - 18 га, за які 10 років не платиться оренда. Ми звертаємося до прокуратури, там не реагують, тоді пишемо до Томенка та ще кількох депутатів і просимо підтримати наше звернення перед генеральним прокурором. Уже народний депутат підписує і генпрокурор вимушений доручити своєму заступнику, щоб той доповідав, як рухається справа по цьому питанню. У будь-якому випадку призначається перевірка і починається рух. Я розумію, що більшість питань вони закриють, але й відчують, що люди будуть запитувати".

Зараз ви читаєте новину «"Акції протесту загального характеру себе вичерпали" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути