понеділок, 22 вересня 2014 22:49

Агресія Росії відклала ядерне роззброєння США - ЗМІ

Агресія Росії відклала ядерне роззброєння США - ЗМІ
Джеймс Ставрідіс Фото: theguardian.com

Торік у Берліні президент США Барак Обама закликав Росію разом скоротити тактичну ядерну зброю заради безпеки в Європі. Проте нині, коли Москва поводиться агресивно проти України, ядерне роззброєння, схоже, відкладається.

Як повідомляє Цензор.НЕТ про це пише американське видання Los Angeles Times, яке нагадує, що рік тому у Берліні Обама збирався знищити близько 200 ядерних бомб В61, розміщених у країнах НАТО в Європі. Росія мала скоротити свій арсенал з 2 тисяч ядерних боєголовок.

"Враховуючи дії Росії останніми місяцями і можливий початок нової холодної війни, я вважаю, що нам варто залишити ядерну зброю в Європі, не зважаючи на всі витрати і ризики", - сказав журналістам адмірал Джеймс Ставрідіс.

У свою чергу, військовий експерт Ганс Крістенсен вважає, що ядерна зброя США поки що не змусила Путіна утриматися від агресії.

Проте Лінтон Брукс, який вів перші переговори ще з СРСР про скорочення ядерного озброєння, вважає, що зараз не час для ліквідації боєголовок.

"Наші союзники у Східній Європі можуть отримати неправильний сигнал, що ми скорочуємо їх підтримку. Зараз для цього не найкращі часи", - сказав Брукс.

Водночас, якщо бомби В61 залишаться в Європі, то США доведеться витратити чималі кошти на їх модернізацію та обслуговування.

Зараз ви читаєте новину «Агресія Росії відклала ядерне роззброєння США - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути