середа, 03 серпня 2011 16:13

Адвокат Волги каже, що Генпрокуратура ще не звинуватила екс-чиновника

Адвокат Волги каже, що Генпрокуратура ще не звинуватила екс-чиновника

Екс-голові Держфінпослуг Василю Волзі до цього часу офіційно не пред'явлено обвинувачення.

Про це він сказав на прес-конференції повідомив його адвокат Олег Король.

"Василь Волга розповів мені, що йому намагалися пред'явити звинувачення і примусили написати щось під диктовку слідчого, однак він відмовився це робити через відсутність свого адвоката. У свою чергу сторона обвинувачення стверджує, що зачитала Волзі обвинувачення однак підтвердження цього немає", - розповів Олег Король.

Як пояснив адвокат, слідчий мав би роз'яснити зміст постанови про порушення справи і надати йому копію постанови, а також скласти з цього приводу протокол.

"Водночас жодних документів подано не було", - підкреслив захисник.

Саму ж справу проти Василя Волги адвокат називає штучною.

"У цьому процесі відбуваються дивні події. Перша незрозумілість - це подання слідчого про моє відсторонення, яке узгоджене з Кузьміним(1-м заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним-ред). Я подав вже дві скарги про відвід слідчого, однак відповіді досі не отримав. Слідчий систематично порушує закон. З 20 липня я вказую йому на ці порушення і саме через мою принципову позицію він хоче мене вибити з захисту. У відповідь на мої вказівки він назвав мене процесуальним маньяком", - розповів Олег Король.

За словами Короля, Волгу затримали, оскільки він боровся з відмиванням брудних грошей.

"Завдяки внесенню змін до Податкового кодексу, ініційованими Волгою та підтриманим прем'єром Миколою Азаровим, тільки за перші три тижні функціонування було виявлене незаконне обготівковування коштів через операції перестрахування на суму понад мільярд гривень", - сказав адвокат.

Як пояснив захисник, раніше неможливо було виявити, бо перестрахувальні компанії встигали ліквідуватися або припинити свою діяльність, пов'язану з відмиванням брудних коштів дуже швидко після здійснення таких операцій.

Він також переконаний, що довести провину Василя Волги буде дуже складно.

"Волгу звинувачують у замаху на злочин, тобто на отримання хабаря. Довести це дуже складно. Фактів які свідчили про те, що Василь Волга вчинив замах на отримання хабаря і не закінчив цього через незалежні від нього причини слідство не має", - резюмував захисник.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Волги каже, що Генпрокуратура ще не звинуватила екс-чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути