середа, 26 жовтня 2011 09:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Адвокат Тимошенко сподівається, що апеляція доведе неадекватність вироку

Адвокат Тимошенко сподівається, що апеляція доведе неадекватність вироку

Апеляція на рішення Печерського суду Києва, яким колишнього прем'єр-міністра було визнано винною у перевищенні влади і засуджено до 7 років позбавлення волі, може переконати колегію суддів у неадекватності вироку, вважає адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий.

"Перша позиція стосується того, що дії прем'єр-міністра є політичними і за ці дії вона не може нести кримінальну відповідальність. Позиція друга у тому, що стаття Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за перевищення влади, застосована неправильно – у діях Тимошенко не було умислу злочинного, не було перевищення повноважень", – заявив адвокат.

Крім того, за словами Сірого, під час розслідування "газової справи" проти Тимошенко та протягом її судового розгляду було допущено безліч порушень і Кримінально-процесуального кодексу, і Конституції України.

Влада й далі спростовує наявність політичної складової у справі Тимошенко

Так, заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя, депутат від Партії регіонів Валерій Бондик каже, що приводів сумніватися у справедливості вироку, винесеного Тимошенко, немає, як немає у цій справі і політичної складової.

"Теза щодо політичної відповідальності не відповідає дійсності і не витримує жодної критики. Тому що адвокати суперечать самі собі. Адже, якщо б це було так, то навіщо б вони подавали апеляцію? Статті які зазначені? Там же не зазначено – переслідування політичного діяча, є така стаття у Кримінальному кодексі, не зазначено! Тоді про що мова йде? Там зазначена стаття про посадовий злочин. Є вирок – є апеляція і воно все навколо статті про посадові злочини", – наголосив Бондик.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Тимошенко сподівається, що апеляція доведе неадекватність вироку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути