понеділок, 24 червня 2013 23:43

Яценюка похвалили за те, що пішов до Януковича

Яценюка похвалили за те, що пішов до Януковича
Віталій Портников. Фото: www.sq.com.ua

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк правильно зробив, пішовши на зустріч із президентом Віктором Януковичем, адже діалог між главою держави і представниками опозиції дуже необхідний.

Таку упевненість в ефірі телеканалу ТВі висловив журналіст і телеведучий Віталій Портников.

"У ситуації, коли тривають дискусії щодо того, чи повинні лідери фракцій зустрічатися з президентом, який їх ігнорує, я підтримую Арсенія Петровича. Тому що переконаний – діалог між президентом і представниками опозиції конче необхідний", - наголосив Портников.

Він зауважив, що ця зустріч не мусить бути абсолютно дружною, але опозиціонери мають передати главі держави вимоги своїх виборців.

"Бо саме для цього ми їх обирали в парламент, робили своїми представниками в системі влади. Опозиція врешті має вирішити, чим вона займається – мітингами, презентацією кожного окремого опозиційного лідера як народного трибуна, чи реальною політичною діяльністю. А частиною такої діяльності є діалог із громадянами та владою", - пояснив журналіст.

Водночас Портников додав, що можна йти різними шляхами, наприклад, вважати, що чинна влада є протизаконною, узурпаційною, не вважати Януковича президентом, а Азарова — прем'єр-міністром.

"Але тоді не треба брати участі в парламентських виборах, тоді не може бути легітимною система законодавчої влади, а депутат — така ж нелегітимна особистість, як і президент чи прем'єр", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Яценюка похвалили за те, що пішов до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути