вівторок, 11 жовтня 2016 14:13

Яценюк свідчив у Генпрокуратурі про події Революції гідності у січні-лютому 2014-го

У вівторок, 11 жовтня, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк прибув до Генпрокуратури. Для свідчень у провадженні щодо злочинів, здійснених під час подій Революції гідності тодішніми високопосадовцями.

Арсеній Яценюк нагадав, що двічі давав свідчення у справах диктаторських законів Януковича (від 16 січня 2014-го. - Gazeta.ua).

Він повідомив, що сам звернувся до органів прокуратури для надання свідчень стосовно подій під час Революції гідності: "7 жовтня вже органи прокуратури запросили щодо надання свідчень у справі Майдану".

Автор: фото прес-служби "Народного фронту"
  Арсеній Яценюк 11 жовтня прибув до Генпрокуратури давати свідчення у справі щодо подій Революції гідності
Арсеній Яценюк 11 жовтня прибув до Генпрокуратури давати свідчення у справі щодо подій Революції гідності

"Ця справа має бути завершена. Не просто завершена – а передана до суду. І законодавство дає можливість провести заочне правосуддя і винести вирок усім злочинцям, які були проти прав і свобод українського народу. В тому числі вищому на той момент керівництву української держави: це і президент, і вся вертикаль влади, яка давала незаконні накази і на чиїх руках смерть українців", - наголосив Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка повідомили про затримання поліцейських, які вбивали майданівців

Відповідаючи на запитання журналістів, лідер "Народного фронту" зазначив, що сьогодні йтиметься "про період із 20 січня до самих трагічних подій на Майдані".

Він зазначив, що новий генеральний прокурор дав всі повноваження слідчій групі в цьому питанні, яка налічує декількасот людей: "Переконаний, що ні документи не горять, ні свідчення не горять. Є політична воля і юридичні підстави для доведення цієї справи до суду".

"Розуміючи складність цього слідства, думаю, що немає жодного факту, який може бути некорисний. Як мені відомо, допитані сотні людей у цьому питанні, і кожне свідчення має свою вагу. Щоб це був справедливий і чесний суд, необхідно допитати всіх. І це не право, а обов'язок кожного громадянина – прийти і дати свідчення", - додав Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк свідчив у Генпрокуратурі про події Революції гідності у січні-лютому 2014-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути