вівторок, 06 листопада 2012 06:54

Яценюк про Бандеру: "Я шаную кожного українця, який боровся за Україну"

Яценюк про Бандеру: "Я  шаную кожного українця, який боровся за Україну"
Фото: www.ukrgazeta.com

Арсеній Яценюк переконаний, що поважати треба всіх українців, які боролися за незалежність України.

Відповідаючи в ефірі телеканалу ICTV на запитання як він ставиться до героїзація Степана Бандери та визнання УПА, у зв'язку з тим, що "Батьківщина" підписала коаліційну угоду з партією ВО "Свобода",  Яценюк наголосив:

"У нас є ідеологічні відмінності (Між "Батьківщиною" та "Свободою"). У Партії регіонів немає ідеологічних відмінностей. У неї є тільки одне – кому яке державне підприємство подарують, скільки грошей витягнуть і хто буде контролювати яке міністерство".

Водночас він додав, що поважає кожного, хто боровся за незалежну Україну.

"Моя позиція по всім національним визвольним змаганням: я  шаную кожного українця, який боровся за незалежність України, який боровся за те, щоби Україна була соборна. І який боровся за те, щоби Україна була така, яка сьогодні є. Чи він був на сході, чи він був на заході. Це наші герої", - наголосив Яценюк.

Говорячи про ідеологічні переконання партії ВО "Свобода", він підкреслив:

"У нас є певні ідеологічні розбіжності. Це природньо. Саме тому ми йшли різними партіями. Саме тому у кожної партії своя ідеологічна платформа. Саме тому у нас різні результати, але у нас є дуже багато спільного і на спільне ми об'єдналися, підписалися. А що стосується ідеологічних відмінностей – це природньо. І саме тому різний результат,  різні партії. Але народ України вибирає тих, кого він хочуть вибрати. Ми дали можливість вибору і  ви проголосували".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк про Бандеру: "Я шаную кожного українця, який боровся за Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути