четвер, 30 жовтня 2014 10:29

Яценюк - прем'єр, Гройсман - спікер: в ЗМІ говорять про коаліційний компроміс

Яценюк - прем'єр, Гройсман - спікер: в ЗМІ говорять про коаліційний компроміс
Фото: Оглядач

"Блок Петра Порошенко" і "Народний Фронт" досягли коаліційної угоди щодо принципів формування Кабміну і керівництва Верховної Ради. Всупереч очікуванням, квотного розподілу посад в уряді не буде. Прем'єром залишається Арсеній Яценюк, і він сформує уряд "під себе".

Про це повідомили джерела "Обозревателя".

Яценюк взяв на себе зобов'язання спочатку провести серйозну реформу Кабінету міністрів, зменшити кількість міністерств, скасувати посади віце-прем'єрів, на наступному етапі - провести серйозні зміни в економіці. За "Блоком Петра Порошенко" залишаються контрольні інститути влади.

Спікером парламенту стає Володимир Гройсман, відповідно - він же буде лідером більшості.

Одночасно відразу кілька джерел підтвердили, що сторони "практично досягли угоди" з приводу принципів формування коаліції, і залишаються тільки "незначні деталі".

Нагадаємо, за словами заступника глави Адміністрації президента України Дмитра Шимківа, більшу частину угоди про коаліцію в новообраній Верховній Раді складають домовленості про реформи.

Вчора керівник виборчого штабу "Блоку Петра Порошенко" Віталій Ковальчук заявив, що на посаду прем'єр-міністра України претендують як мінімум два кандидати.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк - прем'єр, Гройсман - спікер: в ЗМІ говорять про коаліційний компроміс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути