середа, 11 липня 2012 17:31

Яценюк пообіцяв ліквідувати Конституційний суд після виборів

Яценюк пообіцяв ліквідувати Конституційний суд після виборів
Арсеній Яценюк: беззаконню в Україні тривати недовго. Фото: obozrevatel.com

Конституційний суд України сьогодні підтвердив свою лакейську сутність, залишивши недоторканними президента та суддів, які забезпечують його беззастережну владу, та позбавив недоторканності депутатів - аби "своїх" тримати у страху, а опозиційних просто пересаджати.

Про це заявив голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Але цьому беззаконню в Україні тривати недовго. Віктору Януковичу залишилося бути недоторканним тільки чотири місяці!" - підкреслив він.

Яценюк наголосив, що сформована в парламенті нового скликання демократична більшість ухвалить закон про порядок імпічменту президента, і Янукович стане першим українським очільником, який потрапить під процедуру імпічменту за цим законом.

Недовго залишилося і придворному Конституційному суду Януковича: КС буде ліквідовано, а судді КС будуть притягнуті до відповідальності, зазначив голова ради Об'єднаної опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав Азарову підвищити зарплату суддям

"Усі факти порушення суддями КС присяги будуть розслідувані слідчою комісію Верховної Ради. А фактів - вдосталь: цей суд у грудні 2003 року дозволив Кучмі балотуватись на третій президентський термін, у квітня 2010 року за вказівкою Януковича прийняв неконституційне рішення про формування так званої депутатської більшості, цей суд здійснив замах на Конституцію, повернувши без волі парламенту і народу Конституцію 1996 року, а також позбавив чорнобильців, афганців та дітей війни законних пільг. Тотальна люстрація суддів розпочнеться саме з суддів КС", - підкреслив Яценюк.

Голова ради Об'єднаної опозиції заявив, що президент та судді будуть позбавлені недоторканності, незважаючи на спротив нинішньої влади.

"Закон опозиції про скасування недоторканості з усіх - президента, народних депутатів і суддів - обов'язково буде ухвалений новим складом парламенту", - підкреслив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пообіцяв ліквідувати Конституційний суд після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути